Mainos

Karalahti, syyte ja kokakuva

Jere Karalahden juttu osuu mielenkiintoisella tavalla urheilu- ja rikosjournalismin väliin. Samalla tavalla kun Matti Nykäsen urheilu-uran jälkeiset ikävät teot viihde- ja rikosjournalismin rajalle.

Tapon yrityksestä vangitun Nykäsen kohtaloa surkuteltiin, mutta vähissä olivat spekulaatiot siitä, koska Matti palaa lavalle. Karalahden jutussa tämä "missä joukkueessa Jere jatkaa?" -pohdinta on mennyt aivan kummallisuuksiin.

Karalahti sai tiistaina syytteen yhdestä rikoslain vakavimmista rikoksista, törkeästä huumausainerikoksesta.  Siitä voidaan tuomita 1-10 vuotta vankeutta. Alle kahden vuoden tuomio voi olla ehdollinen.

Karalahti on tietysti vain epäilty, eli syytön kunnes oikeus mahdollisesti toisin toteaa. Karalahti kiistää epäilyt.

Mutta muutama tilastotieto tilanteen taustaksi:

- Tilastokeskuksen vuoden 2006 rikostilastojen mukaan 94 prosenttia kaikista syytetyistä katsottiin oikeudessa syylliseksi.

- Törkeästä huumerikoksesta tuomitaan neljässä tapauksessa viidestä ehdoton vankeustuomio. Tällä vuosituhannella se on ollut keskimäärin noin kolme vuotta. (Linkki artikkeliin)

Näin tilastollisesti katsoen Karalahden tilanne ei siis näytä kovin valoisalta. Rikosoikeudessa ei tietysti ole kyse tilastoista, vaan tapaus tutkitaan aina yksilöllisesti. Syylliseksi todettujen rangaistukset huumejutuissa ovat kuitenkin kovia.

Asioiden edelle on turha mennä. Karalahden jutun syyte tulee julki 29.1., jolloin yksityiskohtia on tiedossa enemmän. Nyt tiedetään, että jutussa moottoripyöräjengiin liittyvän organisaation epäillään järjestäneen Suomeen suuren määrän amfetamiinia. Karalahti ei ole jutun päätekijöitä.

Karalahden jutussa on kyse itse asiassa liigan Espoon haarasta. Lohjan ja Turun osat käsitellään erikseen.

Päätös Espoon oikeudenkäynnissä tullee joskus maaliskuussa.

Toinen jutun erikoisuus liittyy Karalahdesta marraskuussa 2006 otettuun kokakuvaan.

Poliisin haltuun päätyneen tuntemattoman henkilön ottaman valokuvan perustella Karalahtea epäiltiin huumausainerikoksesta. Pöydällä on mitä todennäköisemmin kokaiinia. Syytettä ei tullut, mutta kysymyksiä jää.

Kameran tallentamien tietojen mukaan kuva on otettu 13.11.2006 kello 02 kahden aikaan. Eli myöhään isänpäivän iltana. SM-liiga oli tauolla ja Karalahti HIFK:n pelaaja. Suomi oli hävinnyt Karjala-turnauksessa Ruotsille. Karalahti ei ollut maajoukkueessa.

Paikka oli moottoripyöräjengi Cannonball MC:n kerhotiloissa. Kuva on siis reilun vuoden takaa eli ennen heinäkuuhun 2007 liittyviä huumerikosepäilyjä, jossa juttu nivoutuu kilpailevaan Bandidos-jengiin.

Koska kuva on osa esitutkintamateriaalia ja jutussa päädyttiin syyttämättäjättämispäätökseen, kuva tuli julkiseksi tiistaina.

Poliisitutkinnassa Karalahti kiisti liittyvänsä kuvan alareunassa näkyvään "valkoiseen aineeseen" ja muihin kuvan takia poliisin esittämiin kysymyksiin (mm. kenen kokaiinit ovat? Oletko vetänyt kokaiinista viivoja?) Karalahti vastasi "en kommentoi".

"En kommentoi" -vastaus on jo kannanotto. Syyttäjä katsoi, että Karalahti tietää enemmän kuin haluaa kertoa.

Karalahti on sotkenut omia asioitaan aikaisemminkin. Nyt tuli lisää kokaiinikuva ja syyte törkeästä huumausainerikoksesta, josta uhkaa ehdoton vankeustuomio.

Karalahden kiekkouran jatkumisen arvuuttelussa kannattaa ottaa aikalisä siihen saakka, kunnes oikeus on antanut päätöksen.  Lisäksi Karalahden itsensä olisi syytä julkisesti selvittää kokakuvan taustat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.