Mainos

Karalahti kiistää rahoittaneensa huumeostoa

Jääkiekkoilija Jere Karalahti myönsi maksaneensa 10 000 euroa velkojaan päätekijälle, mutta ei ollut tietoinen siitä, että rahoilla hankittaisiin huumeita. Rahat hän sai ystävältään Olli Jokiselta.

Vantaan vankilassa aamulla luetun syytteen mukaan jääkiekkoilija Jere Karalahden epäillään rahoittaneen neljän amfetamiinikilon ostoa Virosta. Karalahti kiistää syytteeen törkeästä huumausainerikoksesta.

Syytteen mukaan Karalahti oli taannut erään henkilön lainaamat 5 000 euroa ja lisäksi Karalahti oli hankkinut 15 000 euroa, jotka hän oli luovuttanut organisaatiolle. Syyttäjä vaatii Karalahdelle vähintään kuuden vuoden vankeustuomiota.

Karalahden avustaja, asianajaja Jarkko Jaatelan mukaan Karalahti ei ole hankkinut amfetamiinia Virosta, ei osallistunut sen hankintaan, eikä rahoittanut sitä.

Karalahti myöntää maksaneensa 13.7.2007 velkojaan päätekijälle 10 000 euroa.

Avustaja Jaatelan mukaan Karalahti ei ole ollut tietoinen siitä, että rahalla on ollut tarkoitus hankkia huumeita tai että niitä on hankittu.

- Ei ole olemassa näyttöä, että rahoilla olisi hankittu huumeita, Jaatela puolusti.

Karalahti sai rahaa Olli Jokiselta

Karalahden epäillään 13.7.2007 rahoittaneen huumausaineen hankintaa 15 000 eurolla hankkimalla kyseisen rahamäärän ja luovuttamalla sen Helsingin keskustassa käteisenä kahdelle muulle syytetylle, jotka ovat toimittaneet välittömästi rahat kolmannen henkilön välityksellä Viroon maksuksi amfetamiinista.

- Karalahti meni itse pankkiin ja nosti sieltä käteisenä 10 000 euroa. Lisäksi meillä on puhelinkuuntelutieto, missä Karalahden epäillään kertoneen toiselle tekijöille, että siinä on 15 000 euroa, että riittääkö se, syyttäjä Erkki Huhtala valottaa.

Huhtalan mukaan Karalahti sai peliuransa jatkamiseen liittyvällä verukkeella 10 000 euroa Olli Jokiselta, 5000 euron alkuperää ei tiedetä. Olli Jokista ei epäillä mistään.

5.7.2007 Karalahden puolestaan epäillään rahoittaneen huumausaineen hankintaa yhdessä jutun päätekijän kanssa 5 000 eurolla. Rahat oli hankittu siten, että he olivat saaneet erään syytetyn lainaamaan päätekijälle tekaistulla perusteella 5 000 euroa.

- Tässä käytettiin keinona HIFK:n pelaajasopimusta ja siitä irti pääsemistä, syyttäjä Huhtala kertoo.

Lainanantaja oli luovuttanut rahat Tikkurilassa kahdelle syytetylle, jotka olivat edelleen luovuttaneet rahat Viroon maksuksi amfetamiinista.

Matikainen todistaa oikeudessa

Jere Karalahden rikosepäily liittyy laajaan amfetamiinin maahantuontia ja levitystä koskevaan rikoskokonaisuuteen. Kansainvälisen järjestäytyneen rikollisverkoston epäillään järjestäneen Suomeen noin 20 kiloa amfetamiinia sekä muutamia satoja grammoja kokaiinia.

Espoon haarassa on syytettynä 21 ihmistä. Heistä 6-7:llä on kytköksiä moottoripyöräjengin Bandidosiin ja sitä lähellä olevaan toiseen kerhoon.

Karalahti oli rikosepäilyn vuoksi viime vuoden lopulla noin kuukauden vangittuna. Jääkiekkoilija päästettiin vapaaksi joulukuussa, mutta hänet määrättiin matkustuskieltoon. Samalla käräjäoikeus kielsi Karalahtea käymästä Bandidos-jengin kerhotiloissa Helsingissä.

Poliisikuulusteluissa Karalahti on sanonut ainakin 100 kertaa "en kommentoi".

Jutun pääkäsittely jatkuu näillä näkymin helmikuun puoliväliin saakka. Todistajaksi on kutsuttu muun muassa HIFK:n toimitusjohtaja Pentti Matikainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.