Mainos

"Karalahden kuuluisuus ei vaikuta tuomioon"

Tänään keskitytään metsästä löytyneen huumekätkön käsittelemiseen, Jere Karalahden rahoitusosuus tulee käsittelyyn huomenna. MTV:n rikostoimittajan Jarkko Sipilän mukaan jutun paljastuminen on kuin suoraan dekkarista.

Vantaan vankilassa jatketaan tänään laajan amfetamiinijutun käsittelyä. Syytettynä on kaikkiaan 21 ihmistä, mukaan lukien Jere Karalahti, jolle syyttäjä vaatii kuuden vuoden tuomiota.

MTV:n uutisten rikostoimittaja Jarkko Sipilä kertoo Huomenta Suomessa, että kyse on keskitason huumejutusta, jossa on ostettu ja välitetty maahan kätkettyjä huumeita.

- Tämä on Bandidos-jengiin ja niiden alaosastoon X-Teamiin vahvasti nivoutuva juttu, Sipilä toteaa.

Sipilän mukaan tapauksen paljastuminen on kuin suoraan dekkarista: Poliisi pääsi yhteen epäiltyyn kiinni, jonka kameran muistikortilta löytyi kuvia huumekätköstä. Tämän jälkeen poliisi ryhtyi postaamaan kätköä, ja muutaman päivän päästä kätkölle saapui järjestelijä. Juttu alkoi pikkuhiljaa selviämään.

Poliisi on jakanut tekijät päätekijöihin: Jengiläisiin, järjestelijään eli auttajaan, rahamiehiin ja maahantuojiin.

Puolustus: Karalahti maksoi pois velkojaan

Jere Karalahti on pyörinyt kesällä 2007 tiiviisti Bandidosjengläisten kanssa ja vieraillut heidän Kyläsaaren klubillaan useaan otteeseen.

Syyttäjän mukaan yhteydenpito on ollut hyvin tiivistä Karalahden ja jengin kanssa, ja Karalahti on järjestänyt rahaa huumeliigalle, jolla oli järjestetty 4 kg amfetamiiniosto Virosta (20 000 euroa).

Puolustuksen mukaan Karalahti on elänyt yli varojensa ja joutunut lainaamaan tuhansia euroja rahaa järjestelijältä. Karalahden myöntämä heinäkuinen 10 000 euron maksu järjestelijälle on puolustuksen mukaan velkojen maksu. Karalahti katsoo, ettei hän tiennyt huumeista mitään, vaan maksoi ainoastaan pois juhlimisvelkojaan.

- Syyttäjän pitää pystyä näyttämään, että Karalahti joten kuten tiesi näistä huumebisneksistä, Sipilä kertoo.

"Kuuluisuudella ei tekemistä tuomioon"

Jere Karalahti ei ole jutussa pääepäiltynä, hänen epäillään antaneen huumeiden rahoittamiseen 20 000 euroa. Karalahden kuuluisuudella ei Sipilän mukaan ole mitään tekemistä syyttäjän hänelle vaatimaan kuuden vuoden tuomioon.

- Sillä itse asiassa ei ole vaikutusta. Aikasemmasta oikeuskäytännöstä löytyy niin sanotut taulukot. Eli jos sulla on kilo pilveä, silloin pitäisi tuomita niin ja niin monta vuotta rangaistusta. Jos epäillään neljästä amfetamiinikilosta tai sen rahoittamisesta tässä tapauksessa, silloin tuomion pitäisi olla kuutta vuotta. Sellaiset taulukot on aikanaan tehty, että tuomiot olisi yhdenmukaisia, MTV:n uutisten rikostoimittaja toteaa.

Oikeudenkäynti jatkuu tänään Vantaan vankilassa aamu yhdeksältä.

- Tänään keskitytään käsittelemään metsäkätkön osuutta. Jere Karalahden rahoituspuolen käsittely tulee sitten huomenna. Mielestäni vankila ei ole oikea paikka käydä oikeudenkäyntiä, Sipilä sanoo. Ensinnäkin se on lähtökohtaisesti paikka, jossa kärsitään tuomiota, ei jaeta niitä. Toinen on sitten se, että onko oikeuden arvon mukaista, että tällaisessa liikuntasalissa istutaan isoa oikeusjuttua.

(29.01.2008)

(29.01.2008)

(29.01.2008)

(29.01.2008)

Taustaa:

(15.01.2008)

(19.12.2007)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.