Mainos

Karalahden avustaja: Velanmaksu tuli hyvin näytettyä

Jere Karalahti ei jäänyt vastailemaan toimittajien kysymyksiin. Avustaja Jarkko Jaatelan mukaan koko prosessi on ollut kiekkoilijalle ja hänen läheisilleen erittäin raskas.

Jääkiekkoilija Jere Karalahdenavustaja, asianajaja Jarkko Jaatela antoi tänään loppulausunnon Espoon käräjäoikeudessa. Karalahti on kiistänyt syyllisyytensä rahoittaneensa huumeostoja viime heinäkuussa.

- Karalahti on ollut pahasti velkaantunut tämän jutun pääsyytetylle, jota "Nikeksi" kutsutaan ja hän on maksanut velkaansa pois, Jaatela kertoi.

- Kyse ei ole ollut mistään huumausainekaupan rahoittamisesta. Tämä on oikeudessa mielestäni pystytty hyvin osoittamaan.

- Karalahti ei tiennyt, mitä "Nikke" on rahoilla tehnyt, Jaatela korosti loppulausunnossaan.

Jaatelan mukaan velasta on puhuttu puhelinkuuntelunauhoissa. Puhelinkuuntelut kertovat Jaatelan mukaan myös kuinka Karalahtea on painostettu velan maksamiseen.

- Karalahden taloudellinen tilanne on ollut heikko. Tästä kertoivat myös useat todistajat oikeudessa.

Jaatela oli kehottanut Karalahtea puhumaan poliisikuulusteluissa, mutta Karalahti päätti vaieta. Jaatela sanoi tänään, että Karalahdella on ollut tähän oikeus. Lainasta oli kerrottu marraskuussa, kun Karalahti vangittiin.

- Myös pääsyytetty Nikke ilmoitti mainitsi velasta poliisitutkinnassa.

Jaatela uskoo, että Karalahden julkisuus on saattanut vaikuttaa oikeusprosessissa.

- Hän on joutunut tässä syyteharkinnassa jonkinlaiseen keskiöön ja se on valittettavaa.

Jaatela viittasi syytteiden rakenteeseen, joka hänen mielestään on virheellinen ja kestämätön. Karalahteen on kohdistettu syyte, jossa mainitut, neljä muuta keskeistä henkilöä on samasta teosta jätetty syyttämättä.

Karalahti ei halunnut antaa viimeisenä oikeuspäivänään haastatteluja.

- Uskon, että hän on pikkuisen väsynyt tähän asiaan. Tämä on ollut raskas prosessi hänelle ja hänen läheisilleen, Jaatela sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.