Mainos

Karakallion autopommijutussa mafiamaisia piirteitä

Espoon helmikuisessa autopommi-iskussa käytettiin mafiamaisia otteita. Jutussa luettiin tänään syyte kolmelle miehelle kahdesta murhayrityksestä. Karakallion autopommilla yritettiin surmata pahamaineisen Syntyneet tappajiksi-rikollisjengin johtaja. Taidokkaasti suunniteltu pommi räjähti kuitenkin asettajan käsiin.

Helmikuisessa räjähdyksessä loukkaantui yksi ihminen.

Oikeudenkäyntiä värittivät erittäin tiukat turvatoimet. Hyvä esimerkki turvatoimien tiukkuudesta oli se, että Espoon käräjäoikeudesta oli tältä päivältä kaikki muut jutut peruttu. Erityisen tarkkaan syyniin joutui autopommin kohde. Natural born killers -jengin johtaja Lauri Johansson. Johansson on julkisuudessa sanonut, että pääsyvaatimuksena jengiin on tehty henkirikos.

Helmikuussa Johansson ja mahdollisesti myös hänen vaimonsa yritettiin surmata ammattimaisella autopommilla. Kolmelle miehelle luettiin syyte kahdesta murhayrityksestä. Nämä syytteet kiistettiin, vaikka kaksi kolmesta on kertonut tapahtumista poliisikuulusteluissa. Vajaan kilon räjähde oli sijoitettu kuljettajan penkin alle. Laukaisin oli sijoitettu pelkääjän paikan etupyörän alle. Mekanismi oli sellainen, että pommi räjähtäisi, kun autolla peruuttettaisiin. Karakallion parkkipaikalla pommi räjähti kuitenkin asettajan käsiin.

Poliisit videoivat rekonsturuktion

Syyttäjän mukaan motiivi oli Johanssonin esiintyminen televisiossa tammikuussa. Syyttäjä Markku Ahonen sanoo, että Lauri Johansson rehenteli ja tämä ilmeisesti raivostutti joitakin henkilöitä alamaailmassa. Johanssonilla oli eri käsitys motiivista. -Tilaaja luuli, että mä olin tappamassa häntä, sanoo Johansson ja lisää, että "mä en tapa kuin talossa puutarhassa". Syyttäjä Ahonen sanoo pelkäävänsä, että alamaailman välienselvittely ei jää tähän. -Tämän vuoksi yhteiskunnan täytyy suhtautua erittäin vakavasti tällaiseen rikollisuuteen ja siksi olen vaatimassa näille tekijöille ainakin 12 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta, sanoo Ahonen.

Oikeuden päätös saadaan kesällä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.