Mainos

Käräjätuomarille syyte virkarikoksesta

Helsingin käräjäoikeuden tuomari saa syytteen virkarikoksesta. Oikeuskansleri Jaakko Jonkan mukaan tuomarin epäillään venyttäneen oikeustapausten käsittelyä.

Käräjätuomari oli käsitellyt viittä eri asiaa kahdesta ja puolesta vuodesta yli seitsemään vuoteen, mikä on Jonkan mielestä kohtuuttoman pitkä käsittelyaika. Asioissa oli ollut pitkiä ajanjaksoja, joina käsittely ei ollut lainkaan edennyt.

Asia, joka oli käräjätuomarin käsiteltävänä kaksi ja puoli vuotta, olisi lain mukaan tullut käsitellä kiireellisenä. Toinen juttu oli seissyt yli viisi vuotta ilman tuomarin toimenpiteitä.

Poliisin esitutkinnassa kävi ilmi, että tuomarilla viipymään jääneet asiat eivät olleet poikkeuksellisen laajoja tai erityisen vaikeita ratkaista.Myöskään työmäärä ei ollut poikkeuksellisen suuri.

Oikeuskansleri Jonkka katsoo, että tuomarin teko vaaransi ihmisten oikeuden saada asiansa käsitellyksi tuomioistuimessa ilman aiheetonta viivytystä.

Käräjätuomari on saanut laillisuusvalvojilta jo aiemmin kaksi huomautusta käsittelyn viipymisestä.

Apulaisoikeuskansleri antoi vuonna 2000 käräjätuomarille huomautuksen riita-asian käsittelyn viipymisestä ja eduskunnan apulaisoikeusasiamies vuonna 2004 huomautuksen täytäntöönpanoriitakanteen käsittelyn viipymisestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.