Käräjäoikeus tuomitsi huumeita käyttäneen ehdolliseen vankeuteen – hovioikeus katsoi sakot oikeudenmukaisemmaksi

Poliisi teki huumeratsioita internetissä 1:43

Vuonna 1968 syntyneen rovaniemeläisnaisen tuomio useista huumausaineen käyttörikoksista lieveni sakkorangaistukseksi hovioikeudessa.

MTV Uutiset on aiemminkin uutisoinut verkossa tapahtuvasta huumekaupasta.

Nainen oli tilannut vuosina 2015–2016 kotiinsa Silkkitie-sivustolta kuusi kertaa huumausaineita omaan käyttöönsä. Nainen oli tilannut hasista, MDMA:ta, amfetamiinia, kannabiksen kukintoa ja lääkeaineita. Valtaosa postilähetyksistä oli pysäytetty Rovaniemen pääpostissa.

Syyttäjä oli vaatinut käräjäoikeudessa naista tuomittavaksi huumausainerikoksista ehdottomaan vankeuteen. Käräjäoikeus katsoi kyseessä kuitenkin olleen käyttörikokset, joista tämän aiempien rangaistuksista johtuen oli riittävää ja oikeudenmukaista tuomita 60 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Poliisi seuraa myös netissä tapahtuvaa huumekauppaa. Juttu jatkuu videon jälkeen.


Rovaniemen hovioikeus katsoi, että käyttörikoksesta on tuomittava lähtökohtaisesti sakkorangaistuksiin. Kyseisissä tapauksissa oli kyse vähäisistä määristä omaan käyttöön hankittua huumausainetta. Myöskään naisen aiemmat ehdolliset vankeustuomiot huumausainerikoksista eivät oikeuden näkemyksen mukaan edellytä vankeusrangaistukseen tuomitsemista.

Hovioikeus lievensi tuomion 60 päiväsakoksi, mikä tarkoittaa naisen tuloilla 360 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat