Mainos

Käräjäoikeus totesi avovaimon syyttömäksi tapon yritykseen – mies yritti puukottaa itsensä hengiltä Kouvolassa

Kouvolalaista naista syytettiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa tapon yrityksestä tämän avomiehen löydyttyä asunnosta puukonisku rinnassaan. Nainen kiisti syytteet, ja oikeus katsoikin kyseessä olleen itsemurhan yritys.

Naisen ja miehen mukaan he olivat nauttineet usean päivän ajan alkoholia. Tapahtumapäivänä 11. syyskuuta 2017 he olivat keskustelleet ja todennäköisesti riidelleetkin kummankin osapuolen työttömyydestä. Kumpikin oli vahvassa humalassa.

Nainen muistaa katsoneensa televisiosta Emmerdalea ja olettaa nukahtaneensa sen jälkeen. Hänen seuraava mielikuvansa on verisestä miehestä matolla. Hänen mukaansa ”verta oli kaikkialla” ja sitten poliisit tulivat paikalle.

Miehellä oli puukon aiheuttama haava rintakehänsä vasemmalla puolella. Vamma oli hengenvaarallinen.

Naapurit soittivat virkavallan

Tilanne tuli virkavallan tietoon metelin vuoksi paikalle saapuneiden naapurien ansiosta.

Toinen naapureista kuuli metelöintiä. Myöhemmin illalla hän kuuli miehen huutavan kovaan ääneen "soita ambulanssi", minkä jälkeen äänet olivat loppuneet.

Naapuri haki mukaansa toisen naapurin ja meni soittamaan ovikelloa. Nainen avasi oven.

Kysymykseen miehen olinpaikasta nainen vastasi naapurin mukaan ”tossahan se makaa lattialla”. Naapureiden mukaan nainen käyttäytyi tilanteessa välinpitämättömästi ja rauhallisesti todeten miehen ”vittuilevan” hänelle. Naapurit soittivat ambulanssin.

Nainen oli tapahtumien jälkeen kolmen promillen humalassa. Hänen vaatteissaan ei ollut verijälkiä. Paikalta löydettiin teräväkärkinen Marttiini-puukko, jonka kahvassa oli miehen ja naisen DNA:ta.

Sekä mies ja nainen kertoivat miehen olleen itsetuhoinen ja yrittäneen aiemmin itsemurhaa lääkkeitä käyttäen, minkä lisäksi hän oli käytellyt veistä itseään uhaten. Mies kertoi hänellä olleen kyseisenä päivänä ”synkkä hetki”, jonka jälkeen oli hakenut puukon siivouskomerosta. Miehen muistikuvat päättyivät tähän.

Oikeus katsoi, ettei näyttö riittänyt osoittamaan naisen aiheuttaneen miehen vammat. Tämän vuoksi hänet todettiin syyttömäksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.