Mainos

Käräjäoikeus tietokatkosta: Teimme virheen

Helsingin käräjäoikeus myöntää tehneensä virheen, kun se ei välittänyt tietoa sarjamurhaaksi epäillyn 58-vuotiaan naisen vanhasta tuomiosta Valviralle.Tämä käy ilmi käräjäoikeuden laamanni Eero Takkusen oikeusministeriölle lähettämästä selvityksestä.

Käräjäoikeus ilmoitti kyllä tuomiosta Lääkelaitokselle 7. kesäkuuta 2006 huumausainelain perusteella. Terveydenhuollon oikeusturvakeskukselle eli nykyiselle Valviralle tuomiosta on ilmoitettu vasta toukokuussa 2009.

Laamannin selvityksen mukaan ilmoittamatta jättäminen on saadun tiedon mukaan johtunut inhimillisestä erehdyksestä.

Poliisi epäilee 58-vuotiaan syyllistyneen neljään murhaan ja seitsemään murhan yritykseen 2004-2009.

50 päivää ehdollista vankeutta

Käräjäoikeus tuomitsi 58-vuotiaan 24. toukokuuta 2006 varkaudesta, huumausainerikoksesta ja varkauden yrityksestä yhteiseen 50 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Nainen oli työskennellessään Sairaala Mehiläisessä anastanut ja pitänyt hallussaan sairaalan lääkkeitä useilla eri kerroilla yhteensä ainakin 1.200 tablettia ja ampullia. Suurin osa anastetuista lääkkeistä on ollut huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Käräjäoikeuden tuomiosta ei ole valitettu hovioikeuteen.

Tuomiosta olisi pitänyt lain mukaan ilmoittaa terveydenhuollon oikeusturvakeskukselle. Ilmoitusvelvollisuus koskee lainkohdan mukaan ammattitoiminnassa tapahtunutta rikosta, josta terveydenhuollon ammattihenkilö on tuomittu vankeusrangaistukseen.

Laamanni Takkusen mukaan ammattitoiminnan käsite on tulkinnanvarainen, kun se jättää ilmoitusvelvollisuuden ulkopuolelle esimerkiksi sairaalassa tapahtuvat muut kuin ammattitoimintaan liittyvät rikokset, vaikka seurauksena voi olla vankeutta..

Ilmoitusvelvollisuuden laajentamista voitaisiin Takkusen mielestä harkita.

Lisää aiheesta:

20.5.:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.