Mainos

Käräjäoikeus määräsi Anna-Emilian surmaajan mielentilatutkimuksiin

Naisystävänsä Anna Emilia Simniceanun taposta syytetty 40-vuotias jyväskyläläinen mies kiisti tänään Mikkelin käräjäoikeudessa alkaaneessa oikeudenkäynnissä aiheuttaneensa naisystävänsä kuoleman.

Syyttäjän mukaan mies surmasi 26-vuotiaan naisystävänsä 10. tammikuuta Mikkelin Majavedellä sijaitsevalla mökillä iskemällä tätä ensin rajusti teräaseella olkavarsiin ja tämän jälkeen tukahduttamalla maata tai jäätä vasten. Syyttäjän mukaan surmaaja käytti veistä jo automatkalla. Osa lyönneistä lävisti olkavarren kokonaan.

Mies myönsi syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn siltäosin kun hän on tökkinyt puukolla naisen olkavarteen, mutta kiisti tukahduttamisen. Vastaaja kertoo löytäneensä Anna-Emilian aamulla jäältä jyrkän rantapenkan alta. Hänen mukaansa nainen on todennäköisesti pudonnut jäälle.

Simniceanu katosi Jyväskylän maalaiskunnassa 9. tammikuuta. Syytetty mies otettiin kiinni Kuopiossa viikkoa myöhemmin.

Syyttäjän mukaan koventamisperusteena käräjäoikeuden on otettava huomioon miehen aiempi rikollisuus. 40-vuotias mikkeliläistaustainen mies on tuomittu kahdesti taposta. Hän vapautui vankilasta viime vuoden kesäkuussa.

Jyväskyläläismies passitettiin mielentilatutkimuksiin. Käräjäoikeus päättää mielentilatutkimuksen jälkeen tuomitaanko syytetty taposta vai murhasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.