Mainos

Käräjäoikeus häätää Fryckmanin sukellusryhmän Rauman hylyltä

Vakka-Suomen käräjäoikeus päätti tänään, että liikemies Peter Fryckmanin rahoittaman sukellusryhmän on poistuttava Rauman edustalla olevan hylyn luota. Käräjäoikeuden antaman päätöksen mukaan sukellusryhmän on poistettava myös kaikki laitteensa hylystä.

Eilen Vakka-Suomen poliisi päätti olla antamatta virka-apua ruotsalaisryhmälle Fryckmanin sukellusryhmän häätämiseksi. Poliisin mielestä kumpikaan riidan osapuolista ei voinut osoittaa omistusoikeuttaan kiistattomasti. Kihlakunnan vouti voi nyt tehdyn päätöksen nojalla pyytää poliisilta virka-apua tarvittaessa.

Käräjäoikeus kallistui ruotsalaisen sukellusryhmä C-Starin kannalle, jonka mielestä kaljaasi Jönköpingin lasti on hylkytavaraa. Merilain mukaan hylkytavara kuuluu löytäjälle. Käräjäoikeuden mielestä ruotsalaiset ovat vartioineet ja hallinneet löytöään lain edellyttämällä tavalla. Peter Fryckman katsoo omistavansa lastin, koska sen tilaaja oli hänen sukulaisensa.

Sukellusryhmä C-Star toi keskiviikkona alueelle nostoproomun, jolla se aikoo nostaa hylyn. Fryckmanin sukellusryhmän alus ml. Tutka on pysytellyt aivan hylyn yllä estäen ruotsalaisryhmän sukellus- ja nostoyritykset.

Aluksessa on samppanjapulloja sekä viini- ja konjakkitynnyreitä. Vuonna 1916 uponnut laiva makaa noin 60 metrin syvyydessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.