Mainos

Käräjäoikeudelta tuomio Anton-pojan kaappausjutussa

Tampereen käräjäoikeus antaa tänään päätöksensä Anton-pojan äidin Rimma Salosen jutussa. Syyttäjä vaatii Saloselle ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä vapaudenriistosta, lapsikaappauksesta ja kavalluksesta.

Kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkisen mukaan Rimma Salonen riisti Anton-pojaltaan liikkumisvapauden ja eristi tämän tutusta elinympäristöstään, synnyinmaastaan, isästään ja lähisukulaisistaan maaliskuussa 2008 kuljettaessaan tuolloin 4-vuotiaan lapsensa Venäjälle ilman toisen huoltajan suostumusta.

Kaappaushetkellä Anton oli määrätty vanhempiensa yhteishuoltoon, ja pojan pääasiallinen asuinpaikka oli äidin luona.

Syyttäjä pitää Rimma Salosen tekoa törkeänä, koska se toteutettiin suunnitelmallisesti ja jatkui yhtäjaksoisesti runsaan vuoden. Suunnitelmallisuudesta kertovat syyttäjän mukaan isältä salassa suoritetut matkavalmistelut: Rimma Salonen irtisanoi muun muassa Tampereella sijainneen osaomistusasunnon, myi asunnon irtaimiston ja vuokrasi ystävänsä avustuksella uuden asunnon Venäjältä

Rimma Salonen on kiistänyt syytteet. Hän kertoo lähteneensä Anton-pojan kanssa Venäjälle vain lomailemaan, mutta jäi Venäjälle sen jälkeen, kun lapsen isä oli puhelimessa uhkaillut häntä.

Antonin isä Paavo Salonen kuljetti poikansa takaisin Suomeen suomalaisdiplomaatin auton takakontissa viime toukokuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.