Mainos

Karadzicin syytteiden luku alkoi Haagissa

YK:n sotarikostuomioistuin on aloittanut Haagissa serbijohtaja Radovan Karadzicia ja serbikomentaja Ratko Mladicia vastaan nostettujen syytteiden käsittelyn.

Syytteiden luku viivästyi, kun asianajaja Igor Pantelic vaati oikeutta olla paikalla oikeussalissa Karadzicin edustajana. Tuomioistuin epäsi Pantelicin pyynnön, koska Pantelicilla on oikeus esiintyä Karadzicin edustajana vain, mikäli myös syytetty itse saapuu oikeuteen.

Sotarikostuomioistuimen sääntöjen mukaan syytettyjä ei voida tuomita poissaolevina. Heitä vastaan voidaan kuitenkin esittää todistusaineistoa vaikka he eivät saapuisi oikeuteen.

Karadzicia ja Mladicia syytetään kansanmurhasta ja rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Heitä pidetään osallisina 6000 muslimin joukkomurhaan Srebrenicassa viime heinäkuussa.

Syytteiden käsittelyn odotetaan kestävän seitsemän päivää. Sotarikostuomioistuimessa luettiin tänään syyte myös kahdeksalle serbimiehelle sekä yhdeksälle kroaattimiehelle.

Karadzic uhkaa osallistua vaaleihin

Bosnian serbien johtaja Radovan Karadzic uhkasi tänään asettua ehdolle syyskuussa järjestettäviin vaaleihin, vaikka Bosnian serbien pääministeri Gojko Klickovic ilmoitti keskiviikkona, ettei Karadzic osallistu ole ehdolla vaaleissa.

Karadzic ilmoitti Palen kaupungissa koolla olevalle puolueensa johdolle, että hän "osallistuu vaaleihin ja voittaa ne", mikäli Bosnian serbitasavallalle ei luvata sen ansaitsemia "takuita ja etuja". Riippumaton belgradilainen VIP-lehti kertoi eilen Serbian presidentin Slobodan Milosevicin kannattavan joitakin serbien vaateista.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.