Mainos

Karadzicin manttelinperijä jatkaa kovalla linjalla

Bosnian serbitasavallan presidentintehtävät Radovan Karadzicilta perinyt "varapresidentti" Biljana Plavsic ei aio myötävaikuttaa Haagin sotarikostuomioistuimen työhön. Plavsic sanoi tänään Palessa, että sotarikoksista syytetyn Karadzicin luovuttaminen Haagin olisi vastoin serbitasavallan lakia.

Plavsic tapasi Palessa Bosnian rauhansopimuksen toimeenpanoa johtavan Carl Bildtin, joka yritti saada selvyyttä serbijohdon uudelleenjärjestelyistä. Bildtin mukaan presidentin arvonimi ei ole sinänsä tärkeä, kunhan Karadzic on käytännössä sivussa päätöksenteosta. Bildt sanoi vakuuttuneensa, että toimeenpanovalta on nyt Plavsicin käsissä.

Serbitasavallan "pääministeri" Gojko Klickovic totesi puolestaan Sarajevossa, että Karadzic pysyy serbitasavallan presidenttinä vaaleihin saakka, vaikka hallintovalta onkin Plavsicilla.

Bildt arvosteli Palessa serbitasavallan televisiota Karadzicia tukevasta propagandasta, "joka olisi hävettänyt Staliniakin". Plavsic vastasi toteamalla, etteivät viranomaiset valvo Palen televisiota - väite, joka sai myös serbitoimittajat pidättelemään nauruaan.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.