Mainos

Kapinalliset sieppasivat öljytyöntekijöitä Nigeriassa

Kapinalliset haluavat Nigerjoen suiston öljyn paikalliseen hallintaan. He uhkaavat jatkaa öljyputkiin, porauslautoihin ja vientiterminaaleihin kohdistuvia iskujaan.

Nigerialaiskapinalliset ovat hyökänneet useisiin öljykohteisiin Nigeriassa. Kapinalliset ovat ottaneet panttivangeikseen yhdeksän amerikkalaisen öljy-yhtiön Willbrosin työntekijää. Willbros on öljyjätti Shellin alihankkija.

Öljynporauslautalta siepattujen panttivankien joukossa on amerikkalaisia, egyptiläisiä, thaimaalaisia sekä britti ja filippiiniläinen. Kapinallisten mukaan panttivankeja pidetään ihmiskilpinä.

Lisäksi militantit räjäyttivät öljyputken, joka syttyi tuleen, sekä kaksi maakaasuputkea. Militantit ovat ottaneet yhteen myös Shellin lauttoja vartioivien palkkasotilaiden kanssa.

Kapinalliset haluavat Nigerjoen suiston öljyn paikalliseen hallintaan. He uhkaavat jatkaa öljyputkiin, porauslautoihin ja vientiterminaaleihin kohdistuvia iskujaan. Militantit myös vaativat ulkomaalaisia lähtemään maasta.

Öljyteollisuuden edustaja vahvisti kapinallisten hyökkäykset. Hän ei kuitenkaan osannut arvioida hyökkäysten vaikutusta öljyn tuotantoon.

Nigeria on maailman kahdeksanneksi suurin öljyntuottaja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.