Mainos

Kapinalliset: Kashmir-kiista ei ratkea neuvotteluilla

Intian ja Pakistanin ilmoitus maiden välisen vuoropuhelun aloittamisesta ei tyydytä kashmirilaista kapinallisjohtajaa. Maailmalla neuvottelupäätös otettiin myönteisesti vastaan.

Kashmirilainen kapinallisjohtaja luonnehtii riittämättömäksi Intian ja Pakistanin ilmoitusta, että maat alkavat neuvotella uudelleen Kashmirin kiistasta. Hizbul Mujahedin -kapinallisryhmän korkea-arvoisen johtajan mukaan ilmoitus neuvotteluista ei riitä lopettamaan kapinointia Kashmirin alueella.

-Tiistainen kehitys on vain paperia, Syed Salahuddin sanoi. -Olemme nähneet tusinoittain vastaavanlaisia ilmoituksia ja sopimuksia menneisyydessä, mutta valitettavasti Intia ei ole kunnioittanut yhtäkään niistä.

Intian ja Pakistan ovat käyneet kaikkiaan kolme sotaa, joista kahden syy on ollut kiista Kashmirin alueen hallinnasta. Tilanne aluetta halkovalla rajalinjalla on ollut jatkuvasti kireä. Hizbul Mujahedin on yksi lukuisista Intiaa vastaan taistelevista ryhmistä Kashmirin alueella.

Maailmalla ilahtuneita kommentteja


Maailmalla Intian ja Pakistanin eilinen ilmoitus neuvottelujen aloittamisesta otettiin myönteisesti vastaan. YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mukaan läpimurto Intian ja Pakistanin välisissä suhteissa hyödyttää koko Etelä-Aasiaa. -Uutiset Islamabadista ovat minusta loistavia, Annan sanoi New Yorkissa.

Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin mukaan Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin ja Intian pääministerin Atal Behari Vajpayeen maanantainen tapaaminen oli historiallinen. Se avasi hänen mukaansa uusia mahdollisuuksia rauhan saavuttamiseksi koko eteläisen Aasian alueella.

Euroopan komission puheenjohtaja Romano Prodi puolestaan luonnehti Pakistanin ja Intian paluuta neuvottelupöytään todisteeksi siitä, että maat sitoutuvat parantamaan kahdenvälistä luottamustaan ja ratkaisemaan kiistansa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.