Mainos

Kapinalliset jahtaavat radiossa uhoavaa Gaddafia

Libyassa kapinalliset ovat jatkaneet piilossa pysyvän Muammar Gaddafin etsimistä.

Gaddafin uhmakas viesti julkaistiin aamulla useilla radio- ja tv-kanavilla. Viestissä hän sanoo, ettei Libyan pääkaupunki Tripoli ole vaarassa ja että tripolilaisten on puhdistettava kaupunki kapinallisista.

Gaddafi kertoo myös tehneensä Tripolissa kierroksen kenenkään huomaamatta.

– Kuljin tunnistamattomana, ilman että kukaan näki minua, ja näin nuoria valmiina puolustamaan kaupunkiaan, Gaddafi sanoi.

Eilen illalla Bab al-Azizyan tukikohdan vallanneet kapinalliset ovat partioineet Tripolin kaduilla ja etsineet Gaddafille uskollisia joukkoja, joita yhä pelätään olevan kaupungissa.

Aamulla tripolilaiset ryntäsivät kaduille juhlimaan tukikohdan valtaamista. Gaddafin mukaan hänen vetäytymisensä Tripolissa sijaitsevasta tukikohdasta oli "taktinen siirto".

Uutistoimisto AFP:n mukaan kaupunkia ravisteli varhain aamulla kaksi voimakasta räjähdystä Naton koneiden lennettyä kaupungin yli.

Kapinallisten mukaan Tripolissa on kuollut kolmen viime päivän aikana 400 ihmistä. Kapinallisten ja Gaddafille uskollisten joukkojen välisissä taisteluissa on lisäksi haavoittunut 2000 ihmistä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.