Kapinalliset etenivät Tripoliin - yhteenotot jatkuvat

Kapinallisten ja hallituksen joukkojen yhteenotot ovat jatkuneet Libyan pääkaupungissa Tripolissa.

Kaupungissa on kuultu edelleen ammuskelua ja räjähdyksiä. Voimakkaat räjähdykset vavisuttivat Tripolia muutama tunti sitten sen jälkeen, kun Naton sotakoneet lensivät keskustan yllä.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan taisteluissa on kuollut useita kapinallisia. Taisteluja on käyty muun muassa Mitigan lentotukikohdassa.

Hallituksen edustaja kertoi televisiopuheessa, että kapinallisjoukot tulivat kaupunkiin hämärän turvin pienissä ryhmissä. Edustajan mukaan kapinalliset kuitenkin kukistettiin.

Kapinallisten edustaja sanoi puolestaan Bengasissa, että ratkaisun hetki on koittanut, kun myös Tripolin kapinalliset ovat liittyneet kansannousuun.

Gaddafin hallinto: Me voitamme

Libyan johtaja Muammar Gaddafi vetosi valtiollisen television esittämällä ääninauhalla kannattajiinsa, jotta nämä liittyisivät yhteen ja murskaisivat kuukausia kestäneen kansannousun. Hän kutsui kapinallisjoukkoja pettureiksi ja rotiksi.

Gaddafi myös syytti Ranskan presidenttiä Nicolas Sarkozya yrityksestä varastaa maan öljyä.

Myös Gaddafin poika Seif al-Islam puhui valtiollisessa televisiossa. Hänen mukaansa Gaddafin hallinto ei luovu taistelusta.

- Me kestämme puoli vuotta, vuoden, kaksi vuotta. Ja me voitamme, hän sanoi.

Seif al-Islam kehotti kapinallisia myös neuvotteluihin.

- Jos haluatte rauhaa, olemme valmiita, hän vakuutti.

(MTV3 – STT – Reuters – AFP)

Lue myös:

    Uusimmat