Mainos

Kapellimestari Osmo Vänskälle arvostettu brittipalkinto

Kapellimestari Osmo Vänskä on saanut arvostetun brittiläisen Royal Philharmonic Society Music Award - palkinnon kapellimestarisarjassa.

Sinfonia Lahden taiteelliselle johtajalle Osmo Vänskälle on myönnetty arvostettu musiikkipalkinto Britanniassa. Vänskä sai Royal Philharmonic Society Music Award -palkinnon kapellimestarien sarjassa Lontoossa eilen. Palkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena huomattavista ansioista musiikin eri alueilla.

Perusteluissa todettiin, että Vänskän vuosien näkyvä työ Sibeliuksen ja Nielsenin musiikin tulkkina ja tutkijana on vertaansa vailla. Hänen katsottiin myös ansioituneen työssään BBC:n Skotlantilaisen orkesterin taiteellisena johtajana. Kiitospuheessaan Vänskä kiitti erityisesti Skotlantilaista orkesteria ja Sinfonia Lahtea.

Kapellimestarien sarjan palkinnon ovat saaneet aiemmin muiden muassa Pierre Boulez, Simon Rattle ja Esa-Pekka Salonen. Instrumentalistien sarjassa on palkittu esimerkiksi viulisti Itzhak Perlman.

Osmo Vänskä nähdään kotimaassa lähimmän kuukauden aikana johtamassa Sinfonia Lahtea Naantalin Musiikkijuhlilla, Taidekeskus Salmelassa sekä Lahden Sibeliustalossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.