Kap Verdelle päiviksi jumahtaneiden 180:n suomalaisen piina jatkui – lentokentän ruuhka lykkäsi lähtöä entisestään

Kap Verdellä päiviä jumissa olleiden suomalaisten piti päästä kotiin uudeksivuodeksi. Osa istui jo koneessa, kun kuultiin, että lentokentän ruuhka viivästyttää lähtöä vielä päivällä.

Kap Verdelle hiekkamyrskyn takia jumiin jääneet 180 suomalaista saivat torstaina hyviä uutisia. Hiekkamyrsky oli laskeutunut sen verran, että Suomeen päästäisiin lähtemään jo seuraavana päivänä.

– Sanottiin, että lento lähtee kello 12 ja meidät vietiin kentälle silloin, kertaa paikalla ollut suomalainen Oskari Niemi.

Perjantai oli ensimmäinen päivä, kun hiekkamyrskyn jälkeen oli turvallista lentää. Lentokentällä oli Niemen mukaan niin kova ruuhka, että saarella jumissa olleet suomalaiset eivät päässeet lastautumaan koneeseen.

Lennon lähtöaikaa lykättiin ja suomalaisturistit vietiin takaisin hotellille odottamaan.

– Seuraavan lennon oli määrä lähteä kello 16 ja meidät vietiin uudelleen kentälle. Tällä kertaa osan ihmisistä matkalaukut saatiin koneeseen ja osa ihmisistäkin oli jo koneessa.

Ruuhkaa oli kuitenkin edelleen ja lastausprosessi oli hidas. Lopulta lento lykkääntyi seuraavaan päivään.

– Joidenkin suomalaisten kohdalla tunnelma kiristyi. Oli väsymystä ja turhautumista etenkin lapsiperheillä.

Niemi ja muut Kap Verdelle jumiin jääneet suomalaiset lennätettiin lopulta kotiin uudenvuoden yöksi. Niemen mukaan lento meni mukavasti, mutta hän olisi toivonut, että viimeiset päivät olisi koordinoitu paremmin.

– Olisi voinut varautua ruuhkiin. Minulle oli selvää, etteivät saa lentosumaa purettua ja että väkisin yrittävät.

Kokonaisuudessaan suomalaiset olivat jumissa Kap Verdellä tapaninpäivästä alkaen eli lähes viikon ajan.

Lue myös:

    Uusimmat