Mainos

Kantola piispaksi toukokuun puolivälistä

Teologian tohtori Ilkka Kantola on taannoin perustetun Turun arkkihiippakunnan piispan viran ensimmäinen haltija. Tasavallan presidentti nimitti Kantolan tänään piispan virkaan. Uuden piispan virkakausi alkaa 15. toukokuuta.

Kantolan valinta piispaksi varmistui jo maaliskuun alussa pidetyssä piispanvaalissa. Kantola sai vaalissa eniten ääniä, joten hänet asetettiin ensimmäiselle ehdokassijalle. Uusi piispa vihitään virkaan helluntaina 31. toukokuuta. Vihkimisen toimittaa arkkipiispa John Vikström avustajineen.

Kantola on syntynyt vuonna 1957. Hän suoritti teologian kandidaatin tutkinnon vuonna 1985, ja samana vuonna hänet vihittiin papiksi. Teologian lisensiaatiksi hän tuli vuonna 1991 ja tohtoriksi kolme vuotta myöhemmin. Kantola on toiminut Turun arkkihiippakunnan pääsihteerinä vuoden 1994 syyskuun alusta.

Arkkihiippakunnassa on tämän vuoden alusta ollut siis arkkipiispan viran lisäksi myös piispan virka. Piispan vastuualueeseen kuuluvat Paimion, Vehmaan, Rauman, Porin, Kokemäen, Loimaan, Tyrvään ja Perniön rovastikuntiin kuuluvat seurakunnat. Piispa johtaa myös Turun tuomiokapitulin toimintaa.

Arkkipiispan ensisijaiseen vastuualueeseen kuuluvat Turun rovastikunnan sekä Naantalin ja Mynämäen rovastikunnan seurakunnat. Lisäksi arkkipiispa hoitaa kirkon yhteisiä kansallisia ja kansainvälisiä tehtäviä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.