Mainos

Kanta EU-kansanäänestyksestä jakaa euroedustajat

Suomen eurokansanedustajat ovat erimielisiä tarpeesta järjestää kansanäänestys EU:n uudesta perustuslaista. Euroedustajien kansanäänestyskanta ei riipu puolueesta, sillä kannat hajautuivat kaikissa useamman europarlamentaarikon puolueissa.

Suomen 14 euroedustajasta puolet eli seitsemän on sitä mieltä, ettei meillä tarvita kansanäänestystä EU:n uudesta perustuslaista. Kuusi edustajaa puoltaa kansanäänestystä ja yksi ei kerro kantaansa.

Kannat hajautuvat kaikissa useamman europarlamentaarikon puolueissa, käy ilmi Kouvolan Sanomien julkistamasta kartoituksesta.

Kokoomuksen neljästä euroedustajasta Ville Itälä, Piia-Noora Kauppi ja Alexander Stubb eivät lämpene kansanäänestykselle. Eija-Riitta Korhola kysyisi kansalaisten näkemyksiä.

Keskustan edustajista Hannu Takkula on kansanäänestystä vastaan, kun Kyösti Virrankoski ja Paavo Väyrynen puoltavat äänestystä. Anneli Jäätteenmäki ei paljastanut kantaansa.

Sosiaalidemokraateista Lasse Lehtinen ja Riitta Myller vastustavat ja Reino Paasilinna kannattaa kansanäänestystä.

RKP:n Henrik Lax ei kannata kansanäänestystä. Vasemmistoliiton Esko Seppänen ja vihreiden Satu Hassi järjestäisivät äänestyksen.

Kyselyyn ei tavoitettu kolmea meppiä. Laxin kanta on poimittu eurovaalien vaalikoneesta ja Virrankosken keskustan kesäkokouksesta. Jäätteenmäki ei vastannut lehden yhteydenottopyyntöihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.