Mainos

Kansliapäällikkönimitys heinäkuun alusta

Maa- ja metsätalousministeriön uusi kansliapäällikkö nimitettäneen virkaansa heinäkuun alusta, arvioi maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä viran täytön etenemistä.

Virkaa hakenut Hemilä ei toimi asian esittelijänä valtioneuvostossa, vaan esittelijänä on Hemilän ensimmäinen sijainen, kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja. Viran täyttöä valmistellaan kuitenkin normaaliin tapaan maa- ja metsätalousministeriössä. Kansliapäällikön nimityksen vahvistaa tasavallan presidentti.

Koska uutta kansliapäällikköä ei Hemilän mukaan ehditä nimittää kesäkuun alusta, jolloin nykyinen kansliapäällikkö Reino Uronen jää eläkkeelle, tarvitaan virkaan sijainen.
Ministeriön nimityskiemurat saivat tänään jatkoa, kun Hemilä kertoi osastopäällikkö Jan Heinon hoitavan kansliapäällikön viransijaisuutta kesäkuun ajan. Valtioneuvosto nimitti Heinon samana päivänä Metsähallituksen toimitusjohtajaksi, mutta tehtävä avautuu vasta ensi vuoden helmikuun alusta. Hemilän mukaan kansliapäällikön sijaisuus on kuukauden pesti.

Jos Hemilä valitaan uudeksi kansliapäälliköksi, sijaisjärjestelyä tarvittaneen koko hallituskauden ajaksi. Hemilä kertasi keskiviikkona ilmoittaneensa ennen nykyistä ministerikautta, että hän lähtee hallitukseen koko hallituskaudeksi.

Metsäosaston järjestelyt

Ministeriön metsäosaston johdossakin tarvitaan sijaisjärjestelyjä kunnes osaston vakinaista johtajaa Juhani Viitalaa koskeva oikeuskäsittely on kesken. Hemilän mukaan jatko riippuu korkeimman oikeuden päätöksestä, jota ministeriössä odoteltiin tulevaksi jo viime vuoden lopulla.

Ylijohtaja Viitala jäi omasta pyynnöstään virkavapaalle vuoden 1997 elokuussa. Tuolloin maa- ja metsätalousministeriö kertoi virkavapauden kestävän siihen asti kunnes Taimi-Tapion rahoitusepäselvyyksiä koskevan jutun oikeuskäsittely on kesken.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.