Mainos

Kansliapäällikkö Nykänen Pohjan prikaatista: Päätös pysyy

Peruspäätös on tehty ja se pysyy. Pohjan prikaati lakkautetaan ja toiminnot keskittyvät Kajaaniin. Tämä karu viesti kuultiin tänään puolustusministeriön kansliapäälliköltä kenraali Pertti Nykäseltä Oulussa.

Maakuntakäynnillä pohjoisessa oleva Nykänen korosti, että päätökset on tehty ja niiden mukaan myös eletään. "Hienosäätöä" kuitenkin harjoitetaan, jotta menettely olisi henkilöstön kannalta mahdollisimman jouhea. Hienosäätövaihetta selvittelee parhaillaan kaksi eri työryhmää.

Muun muassa Oulusta tyhjeneville tiloille ei ole vielä tiedossa uutta lopullista käyttöä. Nykänen oli sitä mieltä, ettei myöskään aito maanpuolustushenki kuole Pohjois-Suomesta, kunhan vain asiaa osataan katsoa valtakunnallisesti.
-Puolustuksemme pitää muuttua näin radikaalin muutoksen kautta. Mihinkään ei ole syöksytty tuntematta tosiasioita, Nykänen vakuutti.

Kaikki Pohjan prikaatin toiminnot on suunniteltu lakkautettavaksi vuoden 1999 aikana. Varusmiesten vuoden 1998 heinäkuun saapumiserä astuu palvelukseen jo uusiin paikkoihin.

Oulussa on taitettu peistä prikaatin puolesta pitkin kevättä. Ensi lauantaina järjestetään laaja kansalaistilaisuus prikaatin puolesta.

-Pohjan prikaatia se ei kuitenkaan pelasta, Nykänen sanoi. Prikaati lakkautetaan hallituksen eduskunnalle antaman turvallisuuspoliittisen selonteon mukaisesti. Lakkauttamisesta päättää lopullisesti eduskunta.

Prikaatin lakkauttamisen vuoksi Oulussa menetetään noin 600 työpaikkaa. Kerrannaisvaikutuksineen menetyksiksi on laskettu 1 500-2 000 työpaikkaa. Prikaatin lakkauttamisen on arvioitu vastaavan vaikutuksiltaan samaa kuin yhden suuryrityksen katoaminen Oulusta. Varusmiesten vahvuus prikaatissa on ollut suurimmillaan noin 1 800.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.