Mainos

Kansliapäällikkö ei vahvista Tenhusen siirtoa

Helsingin Sanomien mukaan sisäministeriö aikoo siirtää ulkomaalaisviraston nykyisen johtajan Mielikki Tenhusen uusiin tehtäviin. Tenhuselle on lehden mukaan kaavailtu töitä työministeriöstä.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Juhani Perttunen myöntää, että ministeriön alaisuuteen kuuluvassa ulkomaalaisvirastossa on tekeillä muutoksia.

Perttunen ei kuitenkaan vahvista tietoa, jonka mukaan viraston johtaja Mielikki Tenhunen siirrettäisiin toisiin tehtäviin.
-En nyt tässä vaiheessa kommentoi asiaa tarkemmin. Ulkomaalaisvirastossa on ongelmia, joita pyritään selvittämään, ja erilaisia vaihtoehtoja niiden selvittämiseksi harkitaan. Tilanne on vaikea, sanoo Perttunen.

Perttusen mukaan ulkomaalaisvirastossa on sekä henkilöristiriitoja että liian suuresta työpaineesta syntyneitä ongelmia. Hän ei tänään halunnut tarkentaa sitä, millaisella aikataululla muutoksia on tarkoitus toteuttaa.

Ulkomaalaisvirastossa työskentelee noin sata henkeä. Perttusen mukaan virastoon on tarkoitus palkata pikapuoliin parikymmentä uutta henkilöä määräajaksi purkamaan työruuhkaa. Etenkin Suomessa oleskelevien ulkomaalaisten kansalaisuushakemuksia pyritään uusien työntekijöiden voimin käsittelemään entistä nopeammin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.