Mainos

Kansleri huolissaan opiskelukulttuurista

Helsingin yliopiston kansleri Kari Raivio

Helsingin yliopiston kansleri Kari Raivio on huolissaan suomalaisten yliopistojen opiskelukulttuurista.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Raivio ei lähde erittelemään ilmiön syitä, mutta listaa sille vakavia seurauksia.

- Toinen on se, että opinnot pitkittyvät aivan liikaa ja toinen on se, että opetuksen taso ei ole riittävän hyvä. Näistä sitten kärsivät paitsi opiskelijat niin pitkän päälle koko yhteiskunta, Raivio kertoo.

Suomalainen koulujärjestelmä on saanut Pisa-tutkimuksessa menestymisen vuoksi paljon kiitosta maailmalla. Suomalaiset yliopistot eivät sen sijaan ole koreilleet vertailujen kärkipaikoilla. Raivio viittaa vertailuille kintaalla.

- Huippukoulujen listat ovat vähän pilipalia, koska ne kuvaavat lähinnä tutkimuksen saavutuksia. Ja kyllä siellä suomalaiset yliopistot ihan kohtuullisesti pärjäävät, jos ajatellaan minkälaisesta väestöpohjasta ja minkälaisilla resursseilla kilpaillaan, Raivio perustelee.

Eläkkeelle jäävä kansleri uskoo, että koulutuksen hankkiminen kannattaa edelleen. Raivio kannustaa nuoria rohkeasti opintojen pariin.

- Edelleenkin on kova kysyntä sekä ammatillisen että akateemisen tutkinnon suorittaneista. Siinä mielessä rohkaisisin nuoria opiskelemaan. Vaikka silloin tällöin puhutaan akateemisesta työttömyydestä, niin kyllähän se on olemattoman pientä verrattuna koko väestön työttömyysriskiin, Raivio korostaa.

Helsingin yliopiston kansleri Kari Raivio jää huomenna eläkkeelle. Hänen seuraajakseen on nimitetty rehtori Ilkka Niiniluoto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.