Mainos

Kansanparantaja sai seksiä hypnoosin avulla

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 61-vuotiaan veteliläisen kansanparantajan ja jäsenkorjaajan 1 vuoden ja 9 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Jutussa oli asianomistajina neljä naista, jotka ovat joutuneet tahtomattaan sukupuoliyhteyteen opettajansa kanssa hoitosuhteen aikana, kukin 5-30 kertaa. Hoitoihin ja koulutukseen, joita parantaja nimitti oikeudessa "laiskan miehen hieronnaksi" on sisältynyt suuseksiä, ryhmäseksiä, puhelinseksiä sekä tavanomaisia yhdyntöjä parantajan kanssa.

Oikeus käytti todistajana tutkimusprofessori Hannu Lauermaa, joka oli tutustunut esitutkinta-aineistoon. Lauerma totesi, että parantajasta oli kehkeytynyt jonkinlainen guru, joka kykeni käyttämään hyväkseen hypnoosi- ja suggestioilmiöitä ja saattamaan naiset näin tahdottomaan tilaan. Naiset kertoivat suostuneensa seksiin vapaaehtoisesti, mutta seuranneensa tapahtumia kuin ulkopuolelta. Oikeus totesi, että hypnoosin avulla naiset saatiin suostumaan jopa ryhmäseksiin, johon he muuten eivät olisi normaalissa valvetilassa suostuneet.

Lauerman mukaan hypnoosin avulla tällainen taivuttelu on mahdollista. Vaikutusta on lisännyt myös kansanparantajan ympärillä elänyt kultti, jonka mukaan hän oli alansa guru.

Yksi asianomistajista oli tapahtumahetkellä 16 vuotta täyttänyt, mutta alaikäinen. Hän oli hakeutunut jäsenkorjaajalle vaivojensa vuoksi, kuten muutkin. Osittain kansanparantajan mukana ryhmäseksitilanteisiin osallistui joku kurssilainen tai kansanparantajan avustaja.

Kansanparantaja ja jäsenkorjaaja on myös tunnettu alan kouluttaja. Osan naisista hän sai tulemaan mukaan kursseille, joilla opeteltiin iltaisin "laiskanmiehenhierontaa". Naisten kertoman mukaan opettajan silmät muuttuivat tilanteessa oudoiksi ja vangitseviksi.

"Laiskanmiehenhieronnassa" kurssilaiset istuivat opettajaa vastapäätä ja opettajan kädet olivat kurssilaisen lantiolla, häpyluun päällä tai nivusissa. Myös hoitovastaanotoillaan parantaja on käyttänyt "laiskanmiehenhierontaa", joka on muuttunut pian sukupuoliyhteydeksi.

Oikeus totesi kansanparantajan käyttäneen hyväkseen kulttiasemaansa ja kykyjään hypnoosin saralla. Oikeus totesi miehen myös käyttäneen taitojaan tarkoituksellisesti seksiä saadakseen.

Lisäksi oikeus totesi parantajan syyllistyneen uhkauksiin ja pelotteluihin.

Parantaja ei kiistänyt seksuaalisia tapahtumia, mutta väitti naisten tarjonneen itseään hänelle vapaaehtoisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.