Mainos

Kansanmusiikkisäätiön rikosepäilyt siirtyvät syyttäjälle

Kaustisen kansanmusiikkifestivaalien taustalla toimineeseen Kansanmusiikkisäätiöön liittyvät rikosepäilyt siirtyvät syyteharkintaan.

Valtaosa nimikkeistä siirtyi syyteharkintaan joulukuun aikana, minkä lisäksi tämän vuoden puolella on koottu asianosaisten pyynnöstä vähäisiä selvityksiä.

Asiakokonaisuutta on tutkittu törkeänä petoksena, törkeänä velallisen epärehellisyytenä ja törkeänä kirjanpitorikoksena. Lisäksi poliisi on tutkinut Kansanmusiikkisäätiön asioihin liittynyttä kunnallista päätöksentekoa nimikkeillä törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen, virkavelvollisuuden rikkominen sekä tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen.

Ensin mainittu kokonaisuus liittyy säätiön hallintoon ja taloudenpitoon lähinnä vuosina 2006–2008. Rikosnimikkeet liittyvät etupäässä tämän hallituskauden tapahtumiin, ja epäiltyinä ovat tällä ajanjaksolla säätiön hallitukseen kuuluneet jäsenet.

Jälkimmäinen asiakokonaisuus puolestaan käsittelee Kansanmusiikkisäätiölle annetun takauksen käsittelyä Kaustisen kunnassa sekä tähän liittyneen taidekokoelman panttausta.

Laajemmassa asiakokonaisuudessa poliisi on kuulustellut epäiltynä tai todistajana kahtakymmentäkuutta henkilöä, joista syyteharkinta koskee kuuttatoista rikoksesta epäiltyä henkilöä. Lisäksi asianomistajina on kuultu noin kahtasataa yritystä tai yksityistä henkilöä. Kunnallista päätöksentekoa koskevassa haarassa epäiltyinä on kolmetoista henkeä.

Kansanmusiikkisäätiö hakeutui konkurssiin viime syksynä. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitos tiedotti esitutkinnan valmistumisesta tänään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.