Mainos

Kansanliike: Suomalaisyhtiöiden jäljiltä savuavat rauniot

Kemijärven sellutehtaan toiminnan puolesta taisteleva kansanliike haluaa laajentaa keskustelun suomalaisten suuryhtiöiden toimintatavoista myös ulkomaille. Saksaan lähetetyn tiedotteen mukaan suomalaisyhtiöt eivät kanna vastuuta ihmisistä ja käyttävät härskisti hyväksi yhteiskunnan tukia.

Kemijärven sellutehtaan toiminnan puolesta taisteleva kansanliike peräänkuuluttaa Stora Ensolta ja Nokialta sosiaalista ja yhteiskunnallista vastuuta.

Kansanliike on lähettänyt tänään Saksan tiedotusvälineille tiedotteen, jossa se toteaa, että suomalaisten suuryhtiöiden viimeaikainen toiminta ei ole hyväksi ihmisille eikä varsinkaan Suomen kansainvälisille maineelle.

- Suomalaisyhtiöiden jäljiltä savuavat rauniot. Ovatko tällaisten yhtiöiden tuotteet ostamisen arvoisia, koska nämä maailmanlaajuiset suomalaisyhtiöt eivät kanna vastuuta ihmisistä lainkaan ja käyttävät vielä härskisti hyväksi yhteiskunnan maksamia erilaisia tukia, kansanliike kyselee tiedotteessaan.

Kemijärveläiset viittaavat muun muassa Nokian kaavailuihin sulkea Bochumissa Saksassa sijaitseva kännykkätehdas ja siirtää tehtaan tuotanto Romaniaan. Samalla he muistuttavat Stora Enson rakennushankkeista.

- Maailman kolmanneksi suurin metsäyhtiö Stora Enso rakentaa lyhytkuituista sellua tekeviä tehtaita tropiikkiin Suomen valtion rahoituksella, yksipuolistaa herkkää tropiikin luontoa ja sortaa alueen alkuperäisväestöä. Samanaikaisesti yhtiö suunnittelee rakentavansa pitkäkuituista sellua tekevää suurta tehdasta Venäjälle. Luvassa on verohelpotuksia ja yhteiskunnan tukia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.