Mainos

Kansanedustajilta toive Microsoftille: Tehkää kuin Nokia Saksassa

SDP:n kansanedustajat Tytti Tuppurainen Oulusta ja Katja Taimela Salosta penäävät Microsoftilta toimia Oulun ja muiden irtisanomisten kohteeksi joutuneiden kaupunkien elinkeinoelämän uudistamiseksi.

– Saksan Bochumissa tehtaan lakkauttanut Nokia osallistui alueen elinkeinoelämän uudistamiseen kymmenillä miljoonilla euroilla. Vastaavaa vastuunkantoa edellytämme Microsoftilta. Sen ja valtion on luotava irtisanottaville ja alueille edellytyksiä uuteen työhön. Tarvitaan toivoa paremmasta, edustajat kirjoittivat tiedotteessaan.

Tuppurainen ja Taimela järkyttyivät tapahtuneesta. 

– Järkyttävä ja surullinen uutinen. Se koskettaa 1100 suomalaista ja heidän perheitään. Lisäksi se on huono uutinen näille paikkakunnille. Erityisesti Oulu jää vaikeaan asemaan, kun insinöörityö kokonaisuudessaan ajetaan alas.

"Todella raju ja surullinen uutinen"

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz on niin ikään pahoitellut Microsoftin irtisanomisuutista. 

- Tämä on todella raju ja surullinen uutinen.  Tuhannet ihmiset joutuvat epävarmuuden tilaan, ja työpaikkoja menee alta.

Zyskowiczin mukaan kyseessä on kuitenkin pätevien ihmisten joukko ja hän uskoo, että työllistymisen mahdollisuudet ovat hyvät.

-Porissa SuomiAreenassa on tänään jaettu hallitukselle arvosanoja. Irtisanomiset kertovat karulla tavalla sen, että hallitus ei ole millään lailla kaikkivoipa. Suuret ja pienet yritykset tekevät omia ratkaisujaan, vaikka hallitus on alentanut yhteisöveroa, konkaripoliitikko summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.