Mainos

Kansanedustajilta mullistava lakialoite – "kuin murha, josta jää henkiin"

Yli puolet kansanedustajista on puuhaamassa mullistavaa lakialoitetta.

Keskustan kansanedustaja Tuomo Puumala ja kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen haluavat lain, jonka mukaan lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö olisi jatkossa rikos, joka ei vanhenisi koskaan. Kaksikon lakialoitteen taakse on asetttunut jo yli puolet kansanedustajista, mikä vaaditaan aloitteen etenemiselle eduskunnassa..

Lakialoitteessa esitetään, että lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö ei vanhenisi rikoksena koskaan. Nykyään rikos vanhenee, kun uhri täyttää 28 vuotta. Syyteoikeus on enimmillään 20 vuotta.

– Lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö on kuin murha, josta jää henkiin. Sillä muserretaan ihmisenä olemisen ydintä. Jos rikos ei vanhenisi koskaan, se antaisi vakavan viestin siitä, miten me yhteiskuntana tällaiseen asiaan suhtaudumme. Viestin pitää olla selvä, Timo Heinonen kuvailee nykytilannetta blogissaan.

Heinonen toteaakin, että julkisuudessa on nähty oikeustapauksia, joissa tekijä on myöntänyt teon, mutta syyteoikeuden vanhenemisen vuoksi häntä ei ole voitu asettaa syytteeseen.

– Tämä sotii yleistä oikeustajua vastaan, Heinonen napauttaa.

Lakialoite on eduskunnan istunnossa lähetekeskustelussa lähiaikoina.

Otsikon muotoilua korjattu klo 18.09.

Juttua korjattu kello 23.48. Timo Heinonen on kokoomuksen kansanedustaja, ei keskustan, kuten aikaisemmin jutussa väitettiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.