Mainos

Kansanedustajille tulossa kaksi palkankorotusta

Eduskunnan palkkiotoimikunta on päättänyt korottaa kansanedustajien palkkaa marraskuun alusta lähtien.

Kansanedustajan kuukausipalkkio nousee marraskuussa 5 860 eurosta 5 948 euroon ja yli 12 vuotta kansanedustajana toimineen kuukausipalkkio 6 300 eurosta 6 395 euroon. Puhemiehen ja pääministerin palkkiot nousevat 10 800 eurosta 10 962 euroon ja varapuhemiesten sekä ministerien 9 000 eurosta 9 135 euroon.

Korotus on 1,5 prosenttia. Edellisen kerran kansanedustajien palkkioita tarkistettiin toukokuussa 2008.

Toinen korotus ensi keväänä

Eduskunnan palkkiotoimikunta päätti myös samassa kokouksessa, että kansanedustajien palkat nousevat ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen.

Kansanedustajan kuukausipalkkio on toukokuusta 2011 alkaen 6 335 euroa ja yli 12 vuotta kansanedustajana toimineen kuukausipalkkio on 6 811. Puhemiehen ja pääministerin kuukausipalkkio on 11 675 euroa ja varapuhemiehen sekä ministerien 9 729 euroa.

Korotus edellä olevista palkkioista on 6,5 prosenttia. Palkkiotoimikunnan mukaan päätöstä tehtäessä on otettu huomioon muun muassa työmarkkinoilla tapahtunut ansiokehitys.

Kansanedustajien palkkioista päättää eduskunnan palkkiotoimikunta. Toimikuntaan kuuluvat puheenjohtajana Kansaneläkelaitoksen entinen pääjohtaja, varatuomari Pekka Tuomisto ja jäseninä Palvelualojen ammattiliitto PAM:n entinen puheenjohtaja Maj-Len Remahl ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n entinen johtaja, varatuomari Seppo Riski.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.