Mainos

"Kansanedustajien pysyttävä mukana yleisessä palkkakehityksessä"

Eduskunnan palkkiotoimikunta perustelee kansanedustajien palkankorotuksia työmarkkinoiden yleisellä tulokehityksellä. Palkkiotoimikunnan puheenjohtaja, Kansaneläkelaitoksen entinen pääjohtaja, Pekka Tuomisto muistuttaa, etteivät kansanedustajat ole saaneet muutama vuotena minkäänlaisia korotuksia, kun samaan aikaan yleisillä työmarkkinoilla palkkoja on nostettu.

- Nythän syksyllä yleisillä työmarkkinoilla ollaan useissa tapauksissa tekemässä tai jo tehty 1,5 prosentin korotuksia. Kyllä yhteiskunnan on huolehdittava siitä, että myös kansanedustajat pysyvät yleisessä tulokehityksessä mukana, Tuomisto sanoo.

Kansanedustajan kuukausipalkkio nousee marraskuussa 5 860 eurosta 5 948 euroon ja yli 12 vuotta kansanedustajana toimineen kuukausipalkkio 6 300 eurosta 6 395 euroon.

Palkkiotoimikunta päätti myös tänään, että kansanedustajien palkkoja nostetaan myös ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen. Tuolloin heidän kuukausipalkkionsa nousee noin 400 eurolla.

Kansanedustajien palkankorotukset nostattavat perinteisesti ärtymystä kansan keskuudessa. Tuomisto ei halua ottaa kantaa siihen, millaisia reaktioita tuoreet korotukset nostattavat.

- Tällaiset niin sanotut tunnekysymykset eivät kuulu meille, vaan teemme faktapohjalta ratkaisun, johon on täydet perusteet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.