Mainos

Kansanedustajien palkkioihin tulossa korotuksia

Kansanedustajien palkkioihin on tulossa jälleen korotuksia. Tämänkertainen korotus on alustavien tietojen mukaan noin 10 prosenttia. Asiasta päättää eduskunnan ulkopuolinen palkkiotoimikunta, jonka päätöksiin kansanedustajat eivät voi vaikuttaa.

Kansanedustajien palkkioiden korotukset ovat taas tapetilla. Edellisen korotuksen yhteydessä, vuonna 2000, keskusteltiin kiivaasti sekä korotuksen suuruudesta että sen tekotavasta. Tuolloin palkkioita nostettiin kerralla jopa yli 50 prosenttia.

Keskustelua ei juuri hillinnyt se seikka, että palkat olivat pysyneet samana vuodesta 1986 asti. Närää herätti myös se, että eduskunnalla oli valta hyväksyä tai hylätä palkkiotoimikunnan esitykset, eli lopullisesti päättää palkkioistaan itse.

Nyt tehtävä korotus on maltillisempi. Alustavien tietojen mukaan suunnitelmissa on enintään 10 prosentin korotus, jota perustellaan yleisellä palkkojen nousulla.

Tällä kertaa kansanedustajilla ei myöskään ole korotusten kanssa mitään tekemistä, sillä perjantaina voimaan tulleen lain mukaan eduskunnan ulkopuolisella palkkiotoimikunnalla on valta yksin päättää kansanedustajien palkkioista.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 04.08.2003)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja