Mainos

Kansanedustajien nettisivuilta ei kannata uutisia etsiä

Vajaa puolet kansanedustajista ei ole päivittänyt nettisivujaan parin viime viikon aikana. Muutamien kansanedustajien sivuilla uusimmat tiedot ovat kuitenkin pahimmillaan vuosien takaa.

Reilu neljännes on käynyt päivittämässä tämän vuoden puolella.

Lähes kaikilla eduskunnan 200 jäsenestä on omat nettisivut, joille pääsee eduskunnan sivuilta kansanedustajan henkilötietojen kautta.

Ministereistä Tuija Braxin (vihr) ja Liisa Hyssälän (kesk) kohdalta sivuja ei löydy, eikä kotisivua ole myöskään Ben Zyskowiczilla (kok).

Kansanedustaja Pertti Salovaaran (kesk) sivut on suljettu ja Pietari Jääskeläiseltä (ps) ja Petri Pihlajaniemeltä (kok) netistä löytyy vain vanhoja vaalisivuja.

Raimo Vistbackan (ps) linkki vie perussuomalaisten puolueen sivulle.

Tiedot 2000-luvun alusta

Vaikka kansanedustajalla olisikin kotisivu, se ei takaa vielä tietojen tuoreutta. Risto Autio (kesk.) toivottaa mukavia lukuhetkiä, mutta tuoreimmat kirjoitukset ovat vuodelta 2008. Samoin on päivitys päässyt unohtumaan keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Timo Kallilta.

Pertti Salolainen (kok) on mainostanut vuosikaudet olevansa tavattavissa vaalien välilläkin, mutta netissä uusin blogikirjoitus löytyy toissa vuodelta. Kotisivulta tosin löytyy linkki tuoreisiin kirjallisiin kysymyksiin eduskunnan sivulla.

Vielä paremmaksi pistää Esa Lahtela (sd), jonka kotisivulta löytyy vain oikeusministeriön lausunto lakialoitteesta vuodelta 2001.

Henkilötiedoissakin saattaa olla päivittämisen varaa. Johannes Koskinen (sd) komeilee sivuillaan edelleen eduskunnan varapuhemiehenä ja Eero Heinäluoman (sd) sivulla ei hiiskuta sanaakaan siitä, että hän on noussut SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Blogina paikallislehden juttu

Muutamat kansanedustajat ovat siirtyneet jo verkkoviestinnän seuraavalle asteelle ja heiltä saattaa löytyä päivän parin välein päivittyviä blogeja tai vain muutaman tunnin vanhoja lyhyitä pätkiä twitter-palvelusta.

Blogien sisältö vaihtelee laajastii. Jouko Laxell (kok) tarjoaa blogina paikallislehden hänestä tekemää juttua, Janina Andersson (vihr) paikallislehteen itse kirjoittamaansa kolumnia ja Arja Karhuvaara (kok) eduskunnassa reilu viikko sitten pitämäänsä puhetta.

Suomen tietotoimisto vieraili kansanedustajien nettisivuilla eilen kello 11 - 18.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.