Mainos

Kansanedustajien kilometrikorvauksiin tiukennus

Eduskunta on joutunut tiukentamaan kesäkuisia ohjeitaan kansanedustajien oman auton käytöstä.

Eduskunta, istuntosali

Löysistä ohjeista nousi kova kohu, ja nyt kansanedustajia kehotetaan käyttämään ensisijaisesti julkisia kulkuvälineitä.

Kansanedustajilla on ollut syyskuun alusta lukien mahdollisuus nostaa kilometrikorvauksia ilman matkojen määrää koskevaa rajoitusta, jos he saapuvat omalla autolla esimerkiksi täysistuntoon tai valiokunnan kokoukseen. Kansliatoimikunnan uuden päätöksen mukaan eduskunta korvaa vain kaksi omalla autolla tehtyä edestakaista matkaa viikossa kakkosasuntoa hallussaan pitävälle kansanedustajalle.

Uusi ohje merkitsee paluuta aiemmin voimassa olleeseen käytäntöön. Kakkosasunnossa asuvat edustajat saavat jo muutenkin korotettua osittain verotonta kulukorvausta. Myös kahden korvattavan matkan osalta edellytetään, että kansanedustajan tulisi käyttää ensisijaisesti yleisiä joukkoliikennevälineitä. Kansliatoimikunta muistuttaa, ettei esimerkiksi mukavuustekijä ole peruste käyttää omaa autoa lentokoneen, junan tai linja-auton sijasta. Jos eduskuntaa laskutetaan oman auton käytöstä, käyttö pitää perustella matkalaskussa.

Lyhyempiä matkoja ajavien, omassa kodissaan myös viikolla asuvien kansanedustajien oman auton käytöstä ei ole määrällisiä rajoituksia. Se on perusteltua, jos linja-autolla tai junalla ei pääse eduskuntaan tunnin välein. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.