Mainos

Kansanedustajien avustajia kehotetaan vapaalle vaalikampanjan ajaksi

Kansanedustajien avustajia kehotetaan lomalle tai palkattomalle vapaalle oman vaalikampanjointinsa ajaksi. Eduskunnan hallinto-osasto antoi aiheesta kirjallisen ohjeen puolitoista viikkoa sitten.

Ohjeen mukaan avustaja ei voi käyttää työaikaansa vaalityöhön, ja lokakuun kunnallisvaaleissa itse ehdokkaana olevaa avustajaa kehotetaan jäämään vaalityönsä ajaksi joko lomalle tai palkattomalle vapaalle.

Syynä ohjeen antamiselle oli avustajilta tulleet lukuisat kysymykset liittyen syksyn kunnallisvaalikampanjointiin, kertoo eduskunnan hallintojohtajan sijainen Pertti Rosila. Samanlainen ohjeistus annettiin hänen mukaansa ennen viime eduskuntavaaleja eli talvella 2007.

- Tämä on ohje, ei määräys, että avustaja ei erehtyisi tekemään sellaisia tehtäviä, joita ei työaikana kuulu tehdä, Rosila sanoi eilen. Hän kertoi esimerkkinä viime vaaleista, että kansanedustajan avustajana silloin työskennellyt Paavo Arhinmäki (vas.) jättäytyi lomalle eduskuntavaalikampanjaansa varten.

Avustaja heitti ohjeen roskiin

Kansanedustajien avustajien järjestön puheenjohtaja Sirkku Salminen on ohjeesta pöyristynyt ja kertoo heittäneensä sen saman tien roskiin. Salmisen mukaan avustajille on itsestään selvää, että vaalikampanjaa tehdään vapaa-aikana ja työt tehdään työaikana.

- On aivan käsittämätöntä, että tällainen ohje annetaan. Eihän ketään muutakaan käsketä lomalle kampanjoinnin ajaksi. Jos vaikka HKL:n kuski on ehdokkaana, niin kyllä hän sen vaalityön hoitaa vapaa-aikanaan, Salminen sanoi. Hän toivoo, että muutkaan kansanedustajien avustajat eivät ole ottaneet ohjetta tosissaan. Salminen on kansanedustaja Rakel Hiltusen (sd.) avustaja.

Arviolta kymmeniä kansanedustajien avustajia on kunnallisvaaliehdokkaana lokakuun vaaleissa. Avustajat ilman rajoja -järjestön puheenjohtajan Salmisen mukaan myös avustajien esimiehillä eli kansanedustajilla saattaisi olla sanottavansa siinä, jos avustaja häipyy eduskunnasta lomille kesken syksyn kiireiden.

- Realismia tässä ohjeessa ei ole.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.