Mainos

Kansanedustajat vaitonaisia: "Annetaan nyt Vanhasen vastata"

Kansanedustajat eivät halua ottaa kantaa entisen pääministerin Matti Vanhasen mahdolliseen joutumiseen valtakunnanoikeuteen. Edustajat haluavat rauhoittaa tilanteen ja antaa Vanhaselle ensiksi mahdollisuuden esittää oman kantansa tapahtuneesta perustuslakivaliokunnalle.

Tätä mieltä on myös SDP:n kansanedustaja Jacob Söderman, joka on perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja.

- En lausu tästä mielelläni mitään, annetaan nyt Vanhaselle mahdollisuus selittää ja sitten päätetään, miten tässä edetään, Söderman kommentoi.

Myös Vanhasen omasta puolueesta ollaan haluttomia kommentoimaan asiaa.

- Tämä ei ole poliittinen prosessi, vaan oikeudellinen, joten minulla ei ole siihen sanottavaa. Se menee seuraavaksi perustuslakivaliokuntaan, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoi.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on tehnyt eduskunnan perustuslakivaliokunnalle ilmoituksen Matti Vanhasen virkatoimen tutkimiseksi. Jonkan mukaan Vanhanen oli esteellinen osallistumaan valtioneuvoston yleisistuntoihin, joissa päätettiin Raha-automaattiyhdistyksen avustusten myöntämisestä Nuorisosäätiölle. Nuorisosäätiö tuki Vanhasta vuoden 2006 presidentinvaaleissa. Syytteen nostamisesta päättää eduskunnan täysistunto perustuslakivaliokunnan käsittelyn jälkeen.

(MTV3)

Katso Matti Maunun juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.