Mainos

Kansanedustajat vaativat Nokialta vastuunkantoa

Työ- ja elinkeinoministeriön väki kokoontui illalla kriisikokoukseen. Valtio yrittää pehmentää potkuja, jotka uhkaavat Nokian insinöörejä.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen on toiveikas, että Nokian rajusta muutoksesta voi syntyä jotain hyvääkin Suomelle.

- Kyllä siinä voi olla Suomen kannalta sellaisia uuden menestyksen alkuja, jotka voivat kasvaa, toivotaan niin, pohtii Pekkarinen.

Ay-liike pelkää, että Suomessa on vaarassa jopa 5 000 työpaikkaa. Pahimmat iskut tulevat todennäköisesti pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Ouluun - näiden alueiden kansanedustajat vaativat Nokiaa kantamaan vastuunsa.

- Kyllä yrityksen pitää kantaa yhteiskuntavastuu, ei voi mennä kuin koira veräjästä. Tässä on tullut sellainen malli, että pankkimaailma, sijoittajat ja yritykset kääntävät kaikki vastuun julkiselle sektorille, kunnille ja kaupungeille. Ei se näin voi mennä, totesi , kansanedustaja Martti Korhonen (vas.)

- Jos Nokia Saksan Bochumissa maksoi työntekijöille 100 000 euroa, niin en katso että tamperelaiset tai suomalaiset ovat yhtään sen huonompia - mieluummin päinvastoin, jyrisi puolestaan kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd.).

Gallupeissa porskuttavat Perussuomalaiset ovat huolissaan, onko tässä rikottu lakia.

- Ensinnäkin nyt on selvitettävä perin juurin kansalle ja eduskuntalaitokselle, onko tässä toimittu lain mukaan. Minä olen toivonut jo muutaman päivän, että kyllä Jorma Ollilan täytyisi tulla ulos ja kertoa missä mennään ja mikä vei tähän yhdistymiseen, totesi Pentti Oinonen (ps.).

Huomenna Nokian Jorma Ollila astuu joka tapauksessa julkisuuteen, kun hänet palkitaan Suomen teknologiavaikuttajana.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen raportti:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.