Mainos

Kansanedustajat: Tukea Indonesian demokratialiikkeelle

Suomen pitäisi lopettaa aseiden ja puolustustarvikkeiden vienti Indonesiaan ja antaa voimakasta taloudellista ja poliittista tukea Indonesian demokratialiikkeelle, kehottaa 19 kansanedustajan ryhmä. Edustajat vaativat myös Suomen Urheiluliittoa harkitsemaan uudelleen sponsorisopimusta yleisurheilumaajoukkueen ja Nike-yhtiön välillä.

Nikeä vastaan kampanjoi kansainvälinen kuluttajaliike, koska olot yhtiön lenkkareita valmistavissa tehtaissa ovat surkeat jopa kolmannen maailman mittasuhteissa. Yhtiö on siirtänyt tuotantonsa lähinnä Indonesiaan, Vietnamiin ja Kiinaan.

Kansanedustajat arvioivat Indonesian nykyhallituksen elävän viimeisiä aikojaan. Heidän mukaansa indonesialaiset haluavat demokratiaa, taloudellisen eriarvoisuuden kaventamista ja metsätuhojen pysäyttämistä.
-On nähdäksemme täysin Paavo Lipposen hallituksen ohjelman mukaista antaa Suomen tuki näille vaatimuksille, toteaa SDP-enemmistöinen allekirjoittajajoukko.

Allekirjoittajien joukossa ovat SDP:stä Erkki Tuomioja, Kalevi Olin, Pia Viitanen, Erkki Partanen, Johannes Koskinen, Säde Tahvanainen, Riitta Prusti, Janne Viitamies, Tuula Haatainen, Tuija Pohjola ja Raimo Holopainen. Vihreistä mukana ovat Tuija Brax, Paavo Nikula, Janina Andersson, Irina Krohn ja Ulla Anttila. Kokoomuksesta vetoomuksen on allekirjoittanut Sirpa Pietikäinen, keskustaa edustaa Anneli Jäätteenmäki ja vasemmistoryhmästä vetoomuksen on allekirjoittanut Veijo Puhjo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.