Mainos

Kansanedustajat puoltavat sakkokattoa

Iltalehden kyselyn mukaan suuri osa kansanedustajista kannattaa ylärajan asettamista ylinopeussakoille. Iltalehti tavoitti kyselyä varten 170 kansanedustajaa, joista 72 kannatti ylinopeussakkokattoa. Ylärajan asettamista vastusti 61 kansanedustajaa. Tavoitetuista edustajista 19 ei ollut ratkaissut kantaansa ja 18 ei halunnut ilmoittaa sitä.

Keskustelua sakkokatosta on kiihdyttänyt Nokian johtajan Anssi Vanjoen ylinopeudesta saamat lähes 112 000 euron sakot. Kansanedustaja Leena Harkimo on tehnyt lakialoitteen sakkokaton kehittämiseksi. Sakkokaton asettamista kannattaa muun muassa keskustan puheenjohtaja Esko Aho. -Jotain olisi syytä tehdä, jotta sakotusjärjestelmä olisi kohtuullinen ja hillitsisi ylinopeuksia. Satojen tuhansien sakot eivät enää ole suhteessa rikkeeseen, arvioi Aho Iltalehdelle.

Esimerkiksi liikennevaliokunnan puheenjohtaja Erkki Pulliainen ei sen sijaan näe tarvetta katolle. -Köyhät noudattavat sääntöjä, mutta rikkaat ajelevat miten vain, jos sakot ovat pieniä, Pulliainen sanoo. Sakkokaton vastustus ja kannatus jakautuu puolueittain. Lähes kaikki kokoomuksen ja keskustan kansanedustajat kannattavat kattoa ja valtaosa sosiaalidemokraateista vastustaa sitä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.