Mainos

Kansanedustajat jäivät ilman saalista – Pohjois-Karjalassa ammuttu jo 25 karhua

Eduskunnan Eräkerhon karhujahti päättyi Lieksassa puolilta päivin lopullisesti ilman saalista.

Tänä aamuna kansanedustajilla oli vielä uutta toivoa karhunkaadosta, kun jahtia järjestelleen Koivurinteen Erän koirapartio sai niin sanotun kuuman vihjeen ja näköhavainnon nuoresta karhusta.

– Kaksi koiramiestä näki uroskarhun ylittävän Lieksa-Nurmes -valtatien noin 250 metrin päästä, kertoo jahtipäällikkö Mauri Piironen Koivurinteen Erästä.

Motivaatio nousi hetkessä myös eräkerhossa ja maastoon pantiin vielä uusi koira. Pian se kuitenkin luovutti jäljittämisen ja jahti päätettiin lopettaa siihen paikkaan.

Eräkerho pakkasi varusteensa ja poistui Lieksasta vähin äänin. Karhujahti kesti puolitoista vuorokautta, mutta saalista ei kansanedustajille ja eduskunnan virkamiehille tullut.

– Raitista ilmaa sitäkin enemmän. Erittäin tyytyväisinä he kuitenkin lähtivät kotiin. Valtavia kokemuksia kertyi ja aikovat tulla heti uudestaan, jos vain joku kutsuu, Piironen vakuuttaa.

Pyyntiluvat loppumassa

Lieksassa karhujahti on edennyt niin vauhdikkaasti, että Eräkerhokin joutui siirtymään tiistaina jo Nurmeksen puolelle. Lieksassa luvat ovat loppuneet, mutta Nurmeksen kiintiössä oli vielä aamulla tilaa.

– Kaikkiaan Pohjois-Karjalassa on ammuttu tiistain puoleen päivään mennessä 25 karhua, kertoo maakunnan karhunmetsästyksen yhdyshenkilö Esa Räty.

Karhujahti onkin päättynyt lupien loppumiseen Lieksan lisäksi myös Keski-Karjalassa Kiteen seudulla. Jahti on sujunut toistaiseksi ilman vahinkoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.