Mainos

Kansanedustajalla runsaasti ulosottomerkintöjä, sauna luvatta käytössä

Kokoomuksen kansanedustaja Tapani Mäkinen on laiminlyönyt toistuvasti velkojensa hoitoa. Myös rakennusprojektin viranomaismääräyksiä on jätetty noudattamatta. 

Tapani Mäkisellä on ulosottorekisterissään viime vuodelta viisi merkintää. Ulosoton kautta on haettu jätehuolto-, kiinteistövero-, vakuutus- ja pysäköintivirhemaksuja. Mäkinen on sittemmin maksanut velat pois. 

Vantaan Sanomat uutisoi viime syksynä, että Mäkinen oli jättänyt myös vajaan 4000 euron vaalivelkansa hoitamatta. Käräjäoikeus määräsi vanhan velan ulosottoon. Se ei kuitenkaan päätynyt ulosottorekisteriin, sillä Mäkinen maksoi velan pois heti oikeuden päätöksen jälkeen.

– Olen jo aiemmin pyytänyt anteeksi omien asioiden hoitamisen tasoa. Ne voisi hoitaa paremmin ja pitää hoitaa paremmin. Minulla on ollut henkilökohtaisessa elämässä vaikeuksia, mikä on varmasti heijastunut tähän, Mäkinen selitti MTV Uutisille.

Saunarakennus luvatta käytössä 

MTV Uutisten tutkiva ryhmä selvitti Mäkisen toimintaa liittyen vantaalaiseen sähköyritykseen ja sen toiseen omistajaan, joka on Mäkisen hyvä ystävä.

Mäkinen otti ystävältään vastaan ilmaista sähkötyötä rakentaessaan saunarakennusta tontilleen. Asiantuntija-arvion mukaan vastaavassa uudisrakennuksessa sähkötöiden arvo olisi vähintäänkin tuhansia euroja. 

Asiaa selvitettäessä kävi ilmi, että talkootyön lomassa oli unohtunut moni rakennusluvan kannalta oleellinen asia.

Rakennukselle haettiin rakennuslupa vuonna 2008. Se on vanhentunut viime heinäkuussa. Rakennusvalvontavirastosta kerrotaan, että ilmanvaihtosuunnitelmat on toimittamatta. Lisäksi perustuskatselmus, rakennuskatselmus ja savuhormin katselmus on hoitamatta. Rakennuksella ei ole käyttöönottolupaa. 

– Meidän näkökulmasta tämä on keskeneräinen. Jos se on käytössä, se on myös luvatta käytössä, kertoo tietopalvelusihteeri Pekka Järvinen.

Tapaus ei ole aivan tavaton virastossa. Kun kyseessä on kaupunginhallituksen puheenjohtaja, apu hoitui kuitenkin ripeästi. 

MTV Uutisten yhteydenoton jälkeen rakennusvalvontaviraston johtaja Pekka Virkamäki soitti itse Tapani Mäkiselle. 

– Tämä on meille normaalitapaus. Haetaan vain jatkolupaa. Ei mitään ihmeempiä, Virkamäki sanoo.

Virkamäki on itsekin vantaalainen kokoomusaktiivi ja hänen nimensä löytyy Mäkisen eduskuntavaalien tukijalistalta. 

Mäkinen myönsi MTV:lle, että lupa-asiat ovat jääneet hoitamatta. 

– Olen nyt hakenut rakennusluvalle jatkoa. 

Tiedätkö asiasta jotain? Jätä vinkki täällä tai ota suoraan yhteyttä toimittajaan: salla.vuorikoski ( a ) mtv.fi

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja