Mainos

Kansanedustaja Tiilikaista epäillään rikoksesta

Epäilys liittyy imatralaisen pitopalveluyrityksen konkurssiin kaksi vuotta sitten. Kimmo Tiilikainen on kiistänyt syytökset.

Poliisi epäilee kansanedustaja Kimmo Tiilikaista (kesk.) kirjanpitorikoksesta ja velallisen epärehellisyydestä. Poliisin esitutkinta liittyy Imatralla toimineen pienen pitopalveluyrityksen konkurssiin. Tiilikainen kiistää epäilyt. Asiasta kertoi ensinnä Yle.

Tiilikainen kertoo olleensa Kouvolan poliisin kuulusteluissa. Hänen mukaansa epäiltyinä ovat kaikki yrityksen hallitukseen kuuluneet henkilöt. Yrityksen konkurssi tapahtui tammikuussa 2005.

Tiilikainen kertoo olleensa perustamassa yritystä, sijoittaneensa siihen rahaa, taanneensa sille pienen lainan sekä olleensa sen hallituksen puheenjohtajana tilikausina 2001-2002. Siltä ajalta kirjanpito ja tilinpäätökset on hänen mukaansa tehty. Havaitut puutteet koskevat Tiilikaisen mukaan aikaa sen jälkeen, kun hän oli jättänyt tehtävänsä.

Tiilikainen sanoo eronneensa tehtävästä jo maaliskuussa 2003, mutta yrityksen toimintaan jääneet henkilöt eivät toimittaneet tietoa erosta koskaan kaupparekisteriin.

- Maaliskuussa 2004 sain tietää olevani edelleen patentti- ja rekisterihallituksen rekisterissä yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Sen jälkeen menin patentti- ja rekisterihallitukseen ja kirjoitin uudelleen irtisanoutumiseni, hän lisää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.