Mainos

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen aikoo EU-päättäjäksi

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) lähtee yrittämään europarlamentin jäseneksi ensi kesäkuun vaaleissa. Vantaalainen Kiljunen vahvisti tänään, että hän on valmis puolueensa ehdokkaaksi.

SDP:ssä onkin nyt tilaa uusille yrittäjille. Puolueen kaikki nykyiset kolme euroedustajaa luopuvat eivätkä ole enää ehdolla. Kiljusen lisäksi ehdokashalunsa on tähän mennessä vahvistanut ex-kansanedustaja Kalevi Olin Jyväskylästä.

Kiljunen oli ehdolla myös edellisissä EU-vaaleissa, mutta silloin ei omien sanojensa mukaan tosissaan. Kampanjaa varten kerätyistä rahoistakin jäi tuolloin puolet käyttämättä.

Nyt Kiljunen on liikkeellä tosimielellä, ja kunnon kampanjaan tarvittava rahamäärä hirvittää.

- Istuvat euroedustajat sanovat, että satatuhatta tarvitaan. Itku tulee, jos sellainen rahamäärä pitäisi jostain kerätä, Kiljunen sanoi tiedotustilaisuudessaan.

Kiljunen pystyy markkinoimaan itseään äänestäjille EU-asioiden tuntijana. Hän oli mukana laatimassa EU:lle uutta perustuslakia ja on ollut EU-asioita käsittelevän eduskunnan suuren valiokunnan jäsen siitä lähtien, kun Suomesta tuli unionin jäsen 1995.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.