Mainos

Kansanedustaja Jyväskylän iskusta: ”Kyse ei vain yksittäisten hullujen teoista”

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Hanna Sarkkinen vaatii Jyväskylässä viikonloppuna tapahtuneen hyökkäyksen jäljiltä selkeää reagointia myös muilta kansanedustajilta.

Sarkkisen mukaan poliittinen väkivalta on lisääntynyt ja se kulminoituu nimenomaan viikonlopunkin iskusta vastanneeseen Suomen Vastarintaliikkeeseen.

– On selvää, että kyse on organisoituneesta poliittisesta väkivallasta eikä vain yksittäisten hullujen erillisistä teoista.

Sarkkinen muistuttaa, että alun perin Ruotsista lähtenyt Vastarintaliike on Suomessa yhdistetty muihinkin iskuihin. Helsingin Pride -kaasuisku, Oulun polttopulloisku, Jyväskylän kirjastopuukotus ja viimeisimpänä Jyväskylän väkivaltainen mielenosoitus, Sarkkinen listaa. Ruotsissa paikallinen vastarintaliike on syyllistynyt niin ikään toistuvaan poliittiseen väkivaltaan.

– Viranomaisten on otettava Vastarintaliikkeen muodostama turvallisuusuhka vakavasti ja pohdittava järjestön toiminnan laillisuutta, vaikka liikkeen jäsenmäärä ei olekaan onneksi järin suuri, Sarkkinen lähettämässään tiedotteessa vaatii.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.