Mainos

Kansanäänestys pääkaupunkiseudun kuntaliitoksesta

Kolme helsinkiläisministeriä ehdottaa neuvoa-antavaa kansanäänestystä pääkaupunkiseudun kaupunkien yhdistämisestä.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori, kuntaministeri Mari Kiviniemi ja oikeusministeri Tuija Brax vaativat kansanäänestystä Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

Helsingin kaupungin valtuusto pitää ehdotusta positiivisena, mutta pelkää sen hidastavan jo kuntien välille syntynyttä yhteistyötä.

- Meidän vapaaehtoisen yhteistyön puitteissa on saatu hyvin merkittäviä edistysaskeleita, kuten Metropolia ammattikorkeakoulu ja investoinnit raidejoukkoliikenteeseen, tällöin tietenkin on suuri riski, että keskutelu saattaa haitata tätä työtä, sitä uhkaa en haluaisi ottaa, kertoo Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkosen mukaan asiasta on kuntien välillä yhteisesti jo päätetty, että kuntaliitosselvitystä ei pääkaupunkiseudulla tehdä, joten perusteita kansanäänestyksen järjestämiselle ei ole.

Myös Vantaan kaupunginjohtaja Juhani Paajanen on tyrmännyt ehdotuksen.

Ehdotettu äänestys ajoittuisi ensi syksyn kunnalisvaalien yhteyteen. Nykyinen lainsäädäntö kuitenkin kieltää neuvoa-antavan kansanäänestyksen kunnallisvaalien tai valtiollisten vaalien yhteydessä.

(MTV3-Helsingin Sanomat)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.