Mainos

Kansan Uutisten printtilehti vain kerran viikossa

Vasemmistoliiton äänenkannattaja Kansan Uutiset supistaa ilmestymistään painettuna lehtenä. Ensi vuoden syyskuusta lähtien painetusta Kansan Uutisista on jäljellä vain kerran viikossa ilmestyvä Viikkolehti.

Samalla Kansan Uutiset laajentaa toimintaansa internetissä. Verkkolehteä päivitetään viikon jokaisena päivänä. Lehtiyhtiön hallitus päätti muutoksista keskiviikkona.

Nykyisin Kansan Uutiset ilmestyy tiistaista torstaihin ohuempana lehtenä ja perjantaisin isompana Viikkolehtenä. Alkuviikon lehtien levikki on vajaat 8 000 ja Viikkolehden noin 15 000.

Päätoimittaja Jouko Joentaustan mukaan ratkaisun taustalla vaikutti osaltaan muutos, joka on tapahtunut puoluelehtien valtiolta saamassa tuessa. Tukea ei jaeta enää suoraan lehdille, vaan se on osa puoluetukea, jonka käytöstä puolueet päättävät itse.

Joentausta pitää todennäköisenä, että Kansan Uutisten vasemmistoliitolta saama tuki alkaa vähentyä ensi vuoden jälkeen.

Päätoimittajan mukaan lehti jatkaa toimintaansa nykyistä hieman pienemmällä henkilöstöllä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen uskoo, että lehtimuutoksella saadaan hyvää aikaan. Hän näkee siinä paluuta Kansan Uutisten seitsenpäiväisyyteen, kun verkkolehti alkaa toimia viikon jokaisena päivänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.