Mainos

Kansan Emu-kannat vakiintuneet

Suomalaisten suhtautuminen jäsenyyteen Euroopan talous- ja rahaliitto Emussa on tuoreen kyselyn mukaan pysynyt lähes ennallaan.

Suomen Gallupin Sunnuntaisuomalaiselle tekemän mielipidekyselyn mukaan Emun kannattajien ja vastustajien osuudet ovat pysyneet lähes ennallaan viime joulukuusta.

Kyselyn tulos näyttää edelleen riippuvan siitä, kuinka kysymys asetetaan. Kysyttäessä halua liittyä Emuun ensimmäisten maiden joukossa jo vuoden 1999 alusta, tasan puolet kyselyyn vastanneista ilmoittaa vastustavansa hanketta. Kannattajiksi ilmoittautuu 37 prosenttia.

Kun kysyttiin, pitäisikö Suomen olla mukana, jos yli puolet EU-maista liittyy Emuun alkuvaiheessa, kannattajia on niukasti enemmän kuin vastustajia. Muiden mukana liittymistä kannattaa 48 prosenttia ja vastustaa 42 prosenttia vastanneista.

Mikäli Ruotsi, Tanska, Britannia ja Kreikka jäävät alkuvaiheessa Emun ulkopuolelle, 47 prosenttia suomalaisista haluaa pitää Suomen rahaliiton ulkopuolella. 43 prosenttia haluaisi mukaan myös tässä tapauksessa.

Muutokset viime joulukuusta ovat vähäisiä. Suomen Gallupin joulukuun kyselyssä 52 prosenttia vastaajista vastusti rahaliittoon liittymistä, mikäli se tapahtuu jo ensi vuoden alusta.

Kannattajienkaan määrässä ei ole tapahtunut suuria muutoksia: joulukuussa liittymistä ensimmäisten joukossa kannatti 39 prosenttia, ja tammikuun puolivälissä tehdyssä kyselyssä 37 prosenttia.

Emua vastustetaan eniten Väli- ja Pohjois-Suomessa, vakainta kannatus on Uudellamaalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.