Mainos

Kansallisteatteri julkisti syksyn ensi-iltoja

Suomen kansallisteatterin pieni näyttämö täyttää 50 vuotta syksyllä.

Suomen Kansallisteatteri

Suomen kansallisteatteri julkisti viisi syksyn kahdeksasta ensi-iltanäytelmästä. Pienen näyttämön 50-vuotisjuhlanäytelmänä nähdään englantilaisen Moira Buffinin komedia Päivällinen. Näytelmän on suomentanut ja sen ohjaa Arto af Hällström. Ensi-ilta on 15. syyskuuta.

Suurella näyttämöllä saa 29. syyskuuta ensi-iltansa Molieren Don Juan, jota ei Kansallisteatterissa ole aiemmin esitetty. Näytelmän ohjaa Katariina Lahti. Uuden suomennoksen ovat tehneet Eva Buchwald ja Maria-Liisa Nevala.

Willensaunassa nähdään neuvostoliittolaisen Nikolai Jevreinovin 1920-luvulla kirjoittama yhteiskuntasatiiri Kaikkein tärkein. Näytelmä saa ensi-iltansa 24. syyskuuta ja sen ohjaa Otso Kautto.

Omapohjassa nähdään syksyllä kaksi nuoren irlantilais-englantilaisen Martin McDonaghin näytelmää, Inishmoren luutnantti ja Tyynymies. Edellisen ensi-ilta on 10. syyskuuta ja jälkimmäisen 22. lokakuuta.

Mika Myllyaho, joka toimii ohjaajantyön lehtorina Teatterikorkeakoulussa, ohjaa Inishmoren luutnantin. Hänen oppilaansa Tuomo Aitta tekee lopputyönään Tyynymiehen. Näytelmät suomentaa Sami Parkkinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.